Budjetin ylityksestä: Rahanjako uusiksi?

Viime postauksessa päivittelin budjetin ylitystä ja pohdin, pitäisikö rahat pistää uusiksi jakoon ja erottaa vaatteet, asusteet, kengät yms. omaan budjettiinsa. Juttelin myös Sakin kanssa, ja pohdin pitkään jakaisinko rahat uudestaan kauneustuotteiden ja vaatteiden yms. välillä.

Kertauksen vuoksi, 200 € / kk budjettini sisältää kauneus & tyyli -budjettiini lähes kaiken edellisiin liittyvän, pl. päivittäiskosmetiikan ja ihon-, hiusten- ja vartalonhoidon perustuotteet (1.1.: #Talouskuri2021: Tyyli- ja kauneusbudjetointi alkaa!) sekä palvelut. Ensimmäinen kuukausi menikin hyvin, ja lähes neljännes varatuista rahoista meni säästöön. Sitten tuli helmikuu, ja ostaa päräytin ensiksi vintage-kelsiturkin, myöhemmin kampaajalla hiustenhoitotuotteita JA bongasin vielä toiselta tuoksuharrastajalta Fragrance du Boisin tuoksunäytteitä, joten tällä hetkellä olen 36,09 euroa punaisella.

Olisin voinut toki pysäyttää junan viimeistään kampaajareissun jälkeen, kun tajusin että hoitotuotteet menevät hiuskategoriasta. Pysähdyin jopa kirjoittamaan siitä viime postauksen, ja suunnittelin aika pitkälle miten jakaisin budjettini uusiksi maaliskuusta alkaen. Kokonaisuudessaan tyyliin ja kauneuteen olisi varattu enemmän rahaa sillä ajatuksella, että hankkisin sitten kerralla hyviä ja laadukkaita vaatteita: 200 € / kk vaatteisiin ja 100 € kauneuteen (hiukset, iho, meikki, tuoksut).

Periaatteessa tämäkin jako voisi toimia. Ehkä kokeilenkin joskus, jos innostun ihan tosissani uusimaan vaatekaappia ihan kunnon projektina. Juuri nyt se ei kuitenkaan onnistu.

Päätin pitää budjettini ennallaan, koska tämäkin kuukausi on tuonut arvokkaita huomioita omasta rahankäyttötyylistä ja petollisen helpoista ostoksista, joita en ehdi välttämättä edes ajatella ennen kuin olen jo ehtinyt piipata pankkikortin. Budjetin ylittäminen tässä hetkessä ei ole pelkkä epäonnistuminen, eikä merkki siitä että budjetti itsessään ei toimisi. Päin vastoin, se toimi nytkin, koska olen ehkä päässyt jyvälle siitä millaisissa tilanteissa kulutan rahaa ajattelematta!

Suunnitelmataloudella voittoon?

Palaan tässä kuussa vielä itse ostoksiini, ja siihen olivatko ne tavalla tai toisella onnistuneita vai eivät. Olen pohtinut muutakin rahankäyttöäni ja yrittänyt asettaa myös kauneus- ja tyylibudjetin siihen kontekstiin. Alan myös olla hieman sitä mieltä, että tarvitsen näille kahdelle sataselleni oman pienen suunnitelman. Ihan alustavan vain, sillä ajatuksella että pohdin hieman etukäteen millaisia tarpeita tai kiinnostuksia lähitulevaisuudessa herää, toivelistojen kokoamista ja niiden kautta shoppailua.

Muutama esimerkki: meikkivoiteeni esimerkiksi ovat joko vanhoja tai hieman väärän värisiä. Talvitakkitilanteeni on edelleen valitettavan huono kelsiturkista huolimatta, enkä luota siihen että kevät tulisi aikaisin ja olisi lämmin. Minulla ei edelleenkään ole nättiä pienehköä (ei minipientä!) päivälaukkua, johon mahtuisivat ainakin puhelin, avaimet, lompakko, pari maskia, koiran namit yms. pientä sekä kestokassi. Näissäkin on jo suunniteltavaa!

Hauskaa viimeistä helmikuun viikkoa, ja toivottavasti kaikilla on mennyt henkilökohtaisten budjettien ja projektien kanssa paremmin kuin minulla! 😀

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *