Kanelbullens dag och de bästa kanelbullar!
Ciao!
Tänään vietetään korvapuustipäivää ja täällä tuoksuu tuoreet pullat minne vaan meneekin. Siks päätin ryhtyä tuumasta toimeen ja tein maailman parhaita (vaikka itse sanonkin) korvapuusteja ja pääsin vihdoin käyttämään miun upouutta OBH Nordican yleiskonetta. Tää resepti on Sara La Fountainin kirjasta Passion for Food ja monta kertaa hyväksi todettu. Miulla ei ehkä tullu maailman kauneimmat puustit, mutta maku oli super joten kaikki kunnossa ;).
Tahmeat kaneli-vaahterasiirappipuustit
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
n. 15 dl vehnäjauhoja
150 g pehmeää voita
Kanelisiirappi
1 1/2 dl fariinisokeria
3/4 dl vaahterasiirappia
3 rkl hunajaa
2 rkl kanelia
3 rkl voita
pari tippaa vanilja-aromia
Väliin
100-150 g voita
Voiteluun
1 kananmuna
Koristeluun
1 dl tomusokeria
loraus vettä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma seka kananmuna. Lisää jauhoja vähitellen. Kun noin puolet jauhoista on lisätty lisää myös pehmeä voi. Sekoita loput jauhot taikinaan. Anna kohota noin kaksinkertaiseksi.
Kun taikina on melkein kokonaan kohonnut, tee kanelisiirappi. Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja keitä ne kasaan. Anna siirapin jäähtyä jonkun aikaa, mutta varo ettei se kovetu.
Kauli taikinasta ohuehko levy ja levitä sen päälle voi sekä kanelisiirappi. Kääri levy rullalle. Jos siirappia jäi jäljelle voit kaataa sen paistovuoan pohjalle. Leikkaa rullasta 4-5 cm palasia ja laita ne vierekkäin piastovuokaan ja anna niiden kohota vielä jonkun aikaa. Voitele kananmunalla ennen paistoa.
Paista puusteja uunin alatasolla 200 asteessa 20-25 minuuttia. Koristele puustit lopuksi tomusokeri-vesimassalla.
Hauskoja leipomishetkiä ja mukavaa viikonjatkoa!
<3 Jenni