food friday: Kiltin paholaisen broileripiiraat
*resepti kirjasta ’Koko Suomi leipoo’
Kiltin paholaisen broileripiiraat eli paras resepti ikinä!
Pohja:
125g maitorahkaa125 g pehmeää voita2 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta1 tl leivinjauhetta1 rkl hienonnettua rukolaaSekoita maitorahka ja voi keskenään. Lisää sitten seokseen loput aineet ja laita taikina vähäksi aikaa jääkaappiin jäähtymään. Valmista piiraiden täyte sillä aikaa.
Täyte:250g broilerin fileesuikaleita2 rkl soijakastiketta2 rkl makeaa chilikastikettaöljyä paistamiseen150 g vuohenjuustoa1 1/2 dl kuohukermaa1-2 kananmunaaripaus suolaa ja mustaippuriaPaista broilerit pannulla ja mausta soijakastikkeella ja makealla chilikastikeella. Sekoita kerma, kananmuta sekä suola ja pippuri keskenään. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Jaa taikina 12 osaan ja kaulitse osat, ja laite ne voideltuun muffinivuokaa. Paista pohjia uunissa noin 8 min. Täytä ne sitten broilerilla ja lusikoi kermamunaseosta päälle. Leikkaa vuohenjuustosta kiekot jokaisen piiraan päälle ja paista uunissa noin 25 minuuttia.
Koristele piiraat lopuksi paholaisen hillolla sekä rukolalla.
Tää resepti on oikeesti ihan killeri ja piiraat löytää varmasti tiensä parempiin suihin!
Jenni