food friday: maailman helpoin mansikkakakku
Hejsan hejsan!
Nyt vihdoinkin alkaa kauppoihin ilmestyä ihania suomalaisia mansikoita, se jos jokin on varma kesänmerkki. Ja mitä parempaa niistä saakaan kuin mansikkakakun. Tätä tein pienenä aina kyllästymiseen asti, joten monen vuoden tauon jälkeen maistui se entistäkin paremmalta. Tässä pomminvarma resepti, jolla ei voi kuin onnistua.
Maailman helpoin mansikkakakku
Ota kolme samankokoista lasia, ja taytä ne samaankohtaan asti, 1 sokerilla, 1 kananmunilla (itse käytin kaksi) ja yksi venhäjauhoilla. Sekoita ensin kananmunat ja sokeri vaahdoksi, ja lisää vaahtoon sitten vehnäjauhot ja yksi teelusikallinen leivinjauhetta. Sekoita ne nuolijalla tai puulusikalla. Paista kakkupohjaa uunissa 180 asteessa, kunnes se on kypsää (noin 45 minuuttia).
Vaahdota kerma ja leikkaa osa mansikoista viipaleiksi. Halkaise kakkupohja kahtia, kostuta, ja täytä se kermavaahdolla sekä mansikkaviipaleilla. Päällystä kakku kermalla ja mansikoilla. Jos haluat, voit päällystää myös reunat tai sitten tehdä naked version, kuten kuvassa.
Niin yksinkertaista mutta niin hyvää! Kannustan kokeilemaan :)
Jenni
psst. ensi viikolla postausta festareista, pysy linjoilla!