food friday: perunarieskat

Buongiorno!

Miun ekat ruoanlaittomuistot liittyy siihen kun oltiin meidän isovanhempien luona ja siellä sain pilkkoo aina vihanneksia. Sieltä on jäänyt myös suuri rakkaus perunarieskoja kohtaan, joita meidän mummo tekee. Nää on niin hyviä!

dsc01945.jpg

Perunarieskat(noin 12 kappaletta) 6 dl perunamuusia5 dl vehnä/ohrajauhoja2 kananmunaa1 tl suolaa Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita sen jälkeen viileään perunamuusiin loput ainekset. Tee taikinasta noin parin sentin pakuisia rieskoja ja pistä niihin reikiä haarukalla (tämä takaa tasaisen paistumisen). Laita rieskat uuniin ja paista niitä noin 10 min kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

 

Ha en trevlig helg

Jenni

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Mieli