Kanelbullens dag och de bästa kanelbullar!

DSC01733.JPG

Ciao!

Tänään vietetään korvapuustipäivää ja täällä tuoksuu tuoreet pullat minne vaan meneekin. Siks päätin ryhtyä tuumasta toimeen ja tein maailman parhaita (vaikka itse sanonkin) korvapuusteja ja pääsin vihdoin käyttämään miun upouutta OBH Nordican yleiskonetta. Tää resepti on Sara La Fountainin kirjasta Passion for Food ja monta kertaa hyväksi todettu. Miulla ei ehkä tullu maailman kauneimmat puustit, mutta maku oli super joten kaikki kunnossa ;). 

DSC01740.JPG

Tahmeat kaneli-vaahterasiirappipuustit

5 dl maitoa

50 g hiivaa

1 tl suolaa

2 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1 kananmuna

n. 15 dl vehnäjauhoja

150 g pehmeää voita

 

Kanelisiirappi

 

1 1/2 dl fariinisokeria

3/4 dl vaahterasiirappia

3 rkl hunajaa

2 rkl kanelia

3 rkl voita

pari tippaa vanilja-aromia

 

Väliin

 

100-150 g voita

 

Voiteluun

 

1 kananmuna

 

Koristeluun

1 dl tomusokeria

loraus vettä

 

DSC01738.JPG

 

     Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma seka kananmuna. Lisää jauhoja vähitellen. Kun noin puolet jauhoista on lisätty lisää myös pehmeä voi. Sekoita loput jauhot taikinaan. Anna kohota noin kaksinkertaiseksi.

     Kun taikina on melkein kokonaan kohonnut, tee kanelisiirappi. Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja keitä ne kasaan. Anna siirapin jäähtyä jonkun aikaa, mutta varo ettei se kovetu.

     Kauli taikinasta ohuehko levy ja levitä sen päälle voi sekä kanelisiirappi. Kääri levy rullalle. Jos siirappia jäi jäljelle voit kaataa sen paistovuoan pohjalle. Leikkaa rullasta 4-5 cm palasia ja laita ne vierekkäin piastovuokaan ja anna niiden kohota vielä jonkun aikaa. Voitele kananmunalla ennen paistoa.

     Paista puusteja uunin alatasolla 200 asteessa 20-25 minuuttia. Koristele puustit lopuksi tomusokeri-vesimassalla.

 

DSC01747.JPG

 

Hauskoja leipomishetkiä ja mukavaa viikonjatkoa!

 

<3 Jenni

 

 

 

 

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä DIY