Ihanat yhdessä

Taukohuoneen jääkaapissa on Risifrutteja. Niitä saa sieltä ottaa kuka haluaa. Minä haluan ja olenkin ottanut. Rakastan Risifrutteja, olen rakastanut siitä saakka kun ne tulivat markkinoille (ruotsinkielisen Wikipedian mukaan 1992 – herra isä, onko siitä jo niin kauan?! Olen siis syönyt Risifrutteja yhtä kauan kuin olen käynyt kouluja). Isäpuoleni sanoi silloin, ettei pidä kylmän riisipuuron ja esanssisen hillon yhdistelmää minään.

 

risifrutti.png

Kuvakaappaus Risifrutin sivuilta. En kysynyt pressikuvia, tämähän on positiivista julkisuutta.

 

Mutta minä pidän.

En osaa selittää, miksi pidän kylmän riisipuuron ja esanssisen hillon yhdistelmästä niin paljon. (Vähän kuin yrittäisin selittää, miksi pidän Nutellan ja suolakurkkujen yhdistelmästä – ne jotka tajuaa, tajuaa.) Risifrutin maku on niin lama-Suomi, ja silti se on pitänyt pintansa kaikki nämä vuodet. Upea selviytymistarina!

Nerokkainta Risifrutissa on kuitenkin paketti. Hillo ja puuro ovat erillisissä lokeroissa, joiden välissä on nivel. Niveltä taittamalla hillon voi kaataa puuron sekaan. Hillon voi sekoittaa puuroon tai olla sekoittamatta. Tai voi olla kaatamatta hilloa puuroon ja lusikoida vuorotellen molemmista lokeroista! Voi jopa syödä ensin koko hillon ja vasta sitten puuron! Vähän kuin söisi jälkiruuan ennen pääruokaa! (Lienee selvää, etten lapsena saanut Risifruttia kovin usein.)

Mietitäänpä vielä hetki tuota käsittämättömän hienosti suunniteltua pakkausta. Miksei useampia yhteen kuuluvia ruokia tarjota samanlaisissa valmispakkauksissa? Tähän tyyliin:

 • Hernekeitto ja sinappi. Voit kaataa sinapin hernarin sekaan tai lusikoida vuorotellen molemmista lokeroista! Sinappilokero tosin pitäisi valmistaa materiaalista, joka ei läpäise mikroaaltoja.
 • Kaurapuuro ja voi. Kun mikrotat kaurapuuron, voi sulaa samalla kätevästi nestemäiseksi voisilmäksi, jonka voi kaataa puuron sekaan. Tai voit lusikoida vuorotellen molemmista lokeroista! Namskista!
 • Ranskalaiset ja majoneesi. Ei enää hankalaa dippailua majoneesiastiaan – taitat vain niveltä, ja kaikki majoneesi valuu kerralla ranskalaisten päälle tahmaiseksi kuoreksi!
 • Maito ja kaakaojauhe. Kokeilepa lusikoida vuorotellen molemmista lokeroista.
 • Kossu ja vissy. Voit kaataa kossun pikkulokerosta isompaan ja sinulla on kossuvissy. Tai voit juoda ensin kossun, irvistää ja juoda päälle vissyn. Jos olet oikein kaukaa viisas, ostat näitä monta ja säästät ne vissyt seuraavaksi aamuksi. Tai ehkä me laitetaan kuitenkin se vissy sinne pienempään lokeroon.

 

Tämä ei ole maksettu mainos, mutta en panisi pahakseni Risifrutti-kamppista.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (5)
 1. Pari sannaa
  22.6.2014, 10:36

  Tajusin nyt vasta, että sulla on tällanenkin blogi, ja sitten tajusin, ettet oo päivittäny mitään neljään kuukauteen. Nyyh

  [[{”fid”:”377650″,”view_mode”:”media_original”,”type”:”media”,”attributes”:{”height”:”236″,”width”:”500″,”class”:”media-element file-media-original”}}]]

   

  1. Siis kun mä mietin tätä toistakin blogia vähintään kerran viikossa että pitäis varmaan päivittää, mutta kun pelottaa etten ole tarpeeksi noccela! Ja sitten sitä tullaan Ryanin makuukammarisilmien kanssa tänne anelemaan niin. Piehtaroin saamattomuuden tunteessa. Lupaan tehdä asialle jotain!

  2. Ääääh, jumituin tuijottamaan tuota kuvaa. RYANIN ALAHUULI ON KOSTEA.

   1. Pari sannaa
    24.6.2014, 20:12

    Tai vaikka ootkin noccela, niin kuitenki joku tulee kommentoimaan, että on teillä hesalaisilla ongelmat. 

 2. Hahaa, ihan mahtavia idiksiä 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *