Vauraampi eläkeaika

Eläkeuudistuksia pukkaa ja näyttää yhä vahvemmin siltä, ettei kenenkään kannata turvata omaa vanhuuttaan pelkällä eläkkeellä. Helsingin Sanomat antaa ohjeita, miten eläkeajan varallisuutta voi kasvattaa. 

Vinkithän ovat ihan hyviä, mutta silti tuntuu, että kertomalla kaikki vaihtoehdot ei pystytä korostamaan kylliksi parasta vaihtoehtoa. Kukaan, joka haluaa elää taloudellisesti vapaata elämää, ei suostu vaihtoehtoon 1 (ole pidempään työelämässä) eikä kukaan prosenttilaskuista ymmärtävä ei tyydy vaihtoehtoon 2 (aloita eläkesäästäminen (pankkitilille/eläkesäästötilille)). 4. vaihtoehto (sijoitusasunto) on toki hyvä tapa, mutta vaatii tasapainoisen talouden ja paljon rahaa, jotta sijoitusasunnon pääsee ostamaan.

Kun huonommat vaihtoehdot on karsittu pois, jäljelle jää kohta 3: sijoita osakkeisiin. Uskomattoman moni tietämäni nuori ei sijoita osakkeisiin, koska ei osaa. Aika on tärkein sijoitusten kasvuun vaikuttava tekijä. Jokainen sijoitusuran alkupäästä nitistetty vuosi vie suuria tuloja pois sijoitusuran loppupäästä, tämä on fakta. Toinen suuri syy on, ettei ole tarpeeksi rahaa mitä sijoittaa. Hölynpölyä sanon minä – nyt laitetaan itse kunkin talous kuntoon!

tyo-ja-raha tyo raha
Kommentit (1)
  1. Hei NtiKukkaro!
    Onko blogisi vielä aktiivinen? EU:n tietosuojalain nojalla en saanut yhteystietoja Lilyn toimituksesta, eikä yhteystietojasi ollut saatavilla blogistasi. Minulla olisi sinulle muutama kysymys koskien blogiasi. Siksi otan yhteyttä sinuun täällä kommenttiosiossa. Olisin iloinen, jos ottaisin minuun yhteyttä sähköpostitse, en tahtoisi kirjoitella tänne kommenttiboxiin asiaani. Blogin ylläpitäjänä saat ilmeisesti minun sähköpostiosoitteeni tämän kommentin välityksellä.
    T.Riia

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *