Meille rakentuu moderni leikkimökki, osa 1

Leikkimökki rakentuu hyvää vauhtia ja viimein on aikaa kirjoittaa aiheesta myös tänne. Kesän mittaan olenkin päivittelyt Instan puolelle tämän projektin edistymistä mutta nyt myös tänne aiheesta.

Neljäs kesä tosiaan menossa tässä talossa ja vuorossa oli projekti leikkimökki. Tuolta aiemmasta postauksesta näkeekin kerrassaan upean piirrokseni minkä pohjalta liikkeelle lähdettiin. Valmista mieleistä ei löytynyt joten suunnitelma ja toteutus on ihan meidän omaa.

Neljässä vuodessa piha on ehditty tietysti saattaa jo jollekin asteelle valmiiksi joten ensimmäinen homma oli kaivaa leikkimökin alta hyvin juurtunut nurmikko pois. Tämän halusimme tehdä, että mökille saataisi hyvä tasainen pohja ja maan vaihtaminen soraan vähentänee myös alhaalta nousevaa kosteutta ja näin rasittanee puista lattiaa myös vähemmän.

Kaivinkonetta ei näin pieneen projektiin tokikaan hankittu joten eikun lapio heilumaan! Nurmikon siirtelimme pois valmiina neliskanttisina lohkareina mitkä naapuri haki oman nurmensa paikkapaloiksi. Näin ollen tästä vaiheesta ei kuluja koitunut.

Mullan ja nurmikon pois kaivamisen jälkeen kuoppa rajattiin painekyllästytellä laudalla ja pohjalle levitettiin suodatinkangas, sitten kuoppa täytettiin soralla.

Soraa kuoppa veti kaksi peräkärryllistä.

Pikkurakentaja tarkistamassa korot.

Tasatun soran päälle oli hyvä alkaa tekemään pohjia. Mökkii rakentuu harkkojen päälle ja harkkojen alle laitettiin vielä betonilaatat. Harkkojen päälle alkoi rakentumaan mökki.Kirjoittelen tästä vaiheesta lisää seuraavassa ’mökkipostauksessa*.

Olemme pitäneet tarkkaa kirjaa myös mökin budjetista. Myös siitä lupailin tehdä listan ja postauksen kun valmista alkaa olemaan.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *