Uskollinen ystävä

Uskollinen ystävä, joka paikassa nykyään mukana; hoitolaukku.

Ensimmäisen lapsen kanssa en moista hankkinut, meneehän ne tavarat nyt missä tahansa repussa tai kassissa! Menikin joo, mutta äärettömän epäkäytännöllisesti ja yhteen isoon tilaan kasattu sisältö oli aina sikinsokin ja myllättynä kun jotain piti etsiä.

Toisen kohdallakaan en moista hankkinut valmiiksi, mutta hyvin pian alkoi valkenemaan, että kaksi lasta=järjetön määrä tavaraa!

Tilasinkin yhden, mutta sen postissa saapumista odotellessa kävi kylässä eräs ystäväni ja ihastuin aivan totaalisesti hänen laukkuunsa. Päätin, että sellainen on saatava! No, eihän niitä samoja löytynyt mistään, muutamaa vuotta vanhaa mallia. Olin jo heittänyt toivoni kun tämä ystävä kyseli lapselleen talvihaalaria. Meillä sattuikin olemaan jemmassa oikean kokoinen ja lupasin sen hänelle. Maksuksi hän ehdottikin, että antaisi hoitolaukkunsa vaihdossa haalarista! Voi sitä riemua! Pääsin itselle turhasta tavarasta eroon ja sain tilalle jotain mieleistä ja etenkin tarpeellista.

Millainen tämä meidän luottopakki sitten on? Se on Babymel Millie -laukku. Konjakin värinen nahka ja raidat iskivät omaan makuuni vahvasti.

Tykkään tässä laukussa (ulkonäön lisäksi) siitä, että se vetää sisäänsä tavaraa pienen henkilöauton verran! Taskuja on sekä sisä- että ulkopuolella, mutta myös isoa yhtenäistä tilaa löytyy. Tavarat saa asettumaan laukkuun järkevästi ja sieltä löytää helposti tarvitsemansa.

Mitä meidän laukku sitten sisältää aina? Sieltä löytyy tietysti vaippoja sekä rullalle käärittävä hoitoalusta. Tämä alusta itselle uusi tuttavuus vasta toisen lapsen myötä! Mutta tämmöiselle julkisia vessoja ja vaihtoalustoja kammoksuvalle aivan loistava! Loistava tuo alusta on myös kyläillessä. Kovin moni ei varmasti arvosta vaipan vaihtoa sohvalla tai matolla pissavahingon pelossa, mutta tuo alusta ratkaisee myös tämän ongelman. Vaipan vaihtoon liittyen löytyy myös toki pari harsoa, jos isomman asian myötä tarvitsee ihan vesipesua. Mukana kulkee myös aina jokunen hedelmäpussi, sellaiseen käytetty vaippa on kätevä pussittaa eikä toisen kodin roskikseen tule pahoja hajuhaittoja jos pussi ei heti olekaan menossa ulkoroskikseen.

Vaikka isompi tyttömme on jo neljä niin kuljetan silti heille molemmille mukana vaihtovaatteita; housut, paita, sukat ja pikkarit. Vahinkoja voi silti sattua ja molemmat lapsemme myös inhoavat kastuneita tai sotkeutuneita vaatteita. Vaihtovaatteet kulkevat kassissa hedelmäpusseissa; vaikka laukkuun hajoaisi smoothiepussi, vaatteet säilyisivät puhtaana sekä siksi, että on pussiin on vaihdossa helppo vipata likaantuneet vaatteet.

Laukusta löytyy myös kosteuspyyhkeitä (syömiseen, vaipanvaihtoon, you name it), nenäliinoja käsidesiä sekä desinfioivia kosteuspyyhkeitä käsille. Pyyhin usein käsidesillä esim sen kohdan pöydästä missä lapset ruokailevat sekä syöttötuolia. Varsinkin reissata olen huomannut kuinka tahmaisia ja likaisia huoltoasemien syöttätuolit ovat.

Mukana matkustaa aina myös välipalaa kaikille; myslipatukkaa, smoothie, hedelmäpatukkaa, naksuja… jotain sellaista mikä säilyy hyvin ja on helposti annettavissa jos ruokailu venyy ja nälkä iskee. Tottakai myös xylitolpastillit. Ja sitten meillä on pienoislääkekaappi: särkylääkettä (äidille), laastaria, vanulappuja, allergialääkettä, närästyslääkettä (isille), terveyssiteitä yms mitä nyt äkkiä voi joskus tarvita, esim varatutti. Myös muutaman lelun olen kassiin nakannut, niillekin tuntuu tarvetta välillä olevan.

Pienemmän ruokailua varten mukana kulkee aina ruokalappu, pari muovilusikkaa, pillimuki, imukuppilautanen ja smoothiepussiin imukorkki. Näitä harvasta ruokapaikasta löytyy mutta helpottavat syömistä valtavasti joten parempi varautua itse.

Siinäpä perussisältö. Yleensä mukaan lähtee myös pienemmälle ruoka, kesäaikaan hatut ja aurinkolasit sekä aurinkorasva sekä vähintään yksi vesipullo. Sekä tietysti rahapussi ja avaimet sekä puhelin.

Mitä sun laukussa kulkee? Mitä ilman et selviäisi lasten kanssa? Onko joku ihan ehdoton luottotuote?

perhe vanhemmuus lapset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *