Kiuas

tulikivi_sumu_ja_touch_screen.jpg

Kiuas on yksi asia, jonka halusimme vaihtaa omavalintaiseen. Halusimme, että koko saunan täyttää tasolaude, ja kiuas on ns. upotettu lauteeseen. Tällaiseen kiukaaseen olemme nyt päätyneet. Kiuas on Tulikiven Sumu ulkoisella ohjauskeskuksella. Ohjauskeskus tulee saunan seinään heti oven viereen, ja se on kosketusnäytöllinen malli. Kiukaaseen tulee myös päälykiviksi nuo kuvassa näkyvät valkoiset kivet. Sisäänsä tämä kiuas vetää 60 kg ihan normaaleja kiuaskiviä.

Vaihtoehtoja Sumulle oli moniakin, mm. Tulikiven Rae ja Nuoska ja Vuoluxin Niili, mutta hyvin pitkään tuo Sumu on vaan tuntunut parhaalta ratkaisulta. Yksi vaikuttava tekijä on tietysti hinta, Rae ja Nuoska ovat paljon kalliimpia. Eipä se tämä Sumukaan kaikkein halvimmasta päästä kiukaita ole, mutta tämä on yksi niistä asioista, joihin asunnossamme haluamme satsata. Valkoinen kiuas tuntuu tuoreelta ajatukselta ja sopii kylpyhuoneeseen valittuun valkoiseen seinälaattaan. Väriä kylppäriin ja saunaan hommataan sitten tekstiileillä!

Olemme nyt saaneet viimeisen tarjouksen rakentajalta muutostöistämme, ja budjettimme alkaa olla jo hyvin tarkasti selvillä. Kiukaan hommaamme itse, rakentaja vain asentaa sen. Excel-taulukon kohdat ovat aika lailla jo täynnä, ja projektin loppusumma selvillä. Itse tulemme hankkimaan mm. lattiamateriaalit, lattialistat, kiukaan, WC:n altaat, hanat, suihkun ja kiukaan. 

sumu_kiuas.jpg

Tässä  MTV3:n Tyylivarkaiden kuvassa Sumu-kiuas on upotettuna tasolauteeseen. 

koti sisustus sisustus
Kommentit (2)
  1.  

    Tulikivellä asiaa on selostettu näin:

    ”Muotokieleltään moderni Sumu on tukevarakenteinen ja pitkäikäinen peruskiuas, joka on valmistettu korkealuokkaisista materiaaleista. Koska kiukaan kuorirakenteiden pintalämpötilat ovat alhaiset, se on turvallinen valinta myös lapsiperheiden käyttöön, kertoo Tulikiven saunaliiketoiminnan johtaja Martti Purtola.

    Matalan pintalämpötilan ansiosta Sumu-kiukaan suojaetäisyydet ovat poikkeuksellisen pienet: 20 mm seinästä aina 900 mm korkeuteen asti ja 50 mm siitä ylöspäin. Tämä antaa vapautta kiukaan sijoitteluun löylyhuoneessa.”

    Minusta kiuas on myös hieno! 🙂

  2. Hieno kiuas, mutta en tajua tuota kuvaa. Eikö tuohon polta ittensä, kun kiuas on keskellä lauteita?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *