Herkulliset crostinit
Moikka!
Nyt tulee aika peräkkäin kaksi postausta, sillä lupasin teille että julkaisen blogiin vähän vinkkejä näiden herkullisten crostini-leipien tekoon. Teimme näitä evääksi mieheni kanssa kun yövyimme terassilla keskikesän aikaan, siitä tarkemmin postauksessa täällä.
Crostineja on helppo tehdä, ja parasta niissä on se että voi tehdä juuri sellaisia kuin haluaa! Me teimme yhden suolaisen version, yhden makean ja yhden joka oli yhdistelmä suolaista ja makeaa.
Leiväksi valitsimme ciabattan, ja valelimme suolaiset chili-öljyllä ja muut tavallisella oliiviöljyllä. Tämän jälkeen leivät menivät uuniin 200-asteeseen hetkeksi, jotta niihin sai vähän rapsakkaa pintaa. Vaihtoehtoisesti pinnat voi paistaa myös paistinpannulla rapeaksi. Leiville voi koota käytännössä mitä vaan mihin mielikuvitus riittää, mutta tässä meiltä muutama suositus
Suolainen crostini
- chiliöljy
- kahta eri suolaista leikkelettä (minun leivistä luonnollisesti pois)
- mozzarellaa siivutettuna
- itsetehtyä salsaa (-> tomaattia, valkosipulia, öljyä, suolaa & pippuria)
- koristeeksi basilikaa
Suolaisen makeat crostinit
- oliiviöly
- feta
- pannulla karamellisoidut nektariineja
- balsamico
Makeat crostinit
- oliiviöljy
- mascarpone (käy myös tuorejuusto)
- mustikoita tai muita marjoja
- hunaja
- koristeeksi mintunlehtiä
Ja tosiaan, näitä variaatioita täytteistä on aivan loputtomiin. Jos teillä on jotain hyviä vinkata meille ja muille lukijoille ensi kerraksi, niin laittakaa kommenttiboksiin jakoon! Leipien lisäksi laitoimme tarjolle muutakin hyvää suolaista naposteltavaa, kuten aurinkokuivattuja tomaatteja, juustoa & viikunahilloa sekä oliiveja.
Toivottavasti näistä joku sai inspiraatiota, meille nämä ainakin maistui. Nyt oikein ihanaa viikonloppua, nauttikaa viimeisistä helteistä <3.