Mustikkavispipuuro ja viikon kuulumisia

Moikka!

Ihanaa alkanutta viikonloppua kaikille.Meillä on tulossa lapsivapaa viikonloppu (kuten aina joka toinen vkoloppu), josta tämä ilta menee Kirittärien pelissä ja huominen päivä kummityttöni rippijuhlissa. En vieläkään ihan pysty käsittämään että mun vanhin kummilapsi pääsee huomenna ripille!

Muutoin meillä on ollut aika ohjelmantäyteinen viikko. Vaikka lapset ovatkin olleet toisilla vanhemmillaan niin tuntuu että joka päivä on jossain saanut juosta töiden ja koulun jälkeen. Loppuviikon koulupäivät ovat vähän venyneet, tässä meidän ruokapöydän ääressä, tai lasten työpöytien ääressä työskentely alkaa rehellisyyden nimissä jo vähän tympiä. Onneksi siihen tulee viikonloppuna muutos, kun saan vihdoin itselleni työpöydän meidän huoneeseen!

Mulla nähtävästi lähtee asiat vähän laukalle ennen varsinaista asiaa. Tämän postauksen ajatuksena oli jakaa teille vispipuuron ystäville resepti, jota kokeilin muutaman viikko sitten. Ja tein muuten ihan ensimmäistä kertaa elämässäni vispipuuroa! Jos olet kardemumman ystävä niin tämä on juuri sinulle, bonuslapsukaiseni sanoivat kohteliaasti ettei ollut ihan heidän makuun. (Omani eivät edes maistaneet!)

Kävimme jo kuukausi sitten mieheni kanssa mustikassa ja ajatuksena oli kerätä vähintään sangollinen sillä kertaa. Innostus loppui kuitenkin lyhyeen, kun poiminta vähän vaikeutui omalta osaltani. En tiedä oliko poimijalla vähän enemmän voimaa kuin taitoa, vai ihan vaan lasten vanhan poimurin haperuutta, mutta hampaat pomurilta irtosi ensimmäisen vartin jälkeen. Saimme kuitenkin kerättyä hyvän satsin, josta suurin osa meni pakkaseen, ja osan käytin tähän tuorepuuroon, jonka resepti löytyy täältä.  Ja niin – poimurihan eläköityi tämän reissun päätteeksi.

Vaikka kardemummaa tulikin vain 2tl, täytyy sanoa että se maistui tässä voimakkaasti. Joten jos et ole sen ystävä jätä suosiolla se pois puurosta, tai ainakin vähennä sen määrää. Onneksi mieheni on kaikkiruokainen ja loppukattilallinen upposi hänelle! Ystäväni vinkkasi minulle, että vieläkin parempaa ja terveellisempää tästä saa kun käyttää ruisjauhoja mannasuurimoiden sijaan.

Nyt kaikille oikein rentouttavaa alkavaa viikonloppua. Kyllä syksyssä on hyvät puolensa, aion tänään nimittäin kääriytyä sohvalle hyvissä ajoin ja hyvällä omallatunnolla seuraamaan meidän suosikkiohjelmaa, sohvaperunoita!

Kommentit (1)
  1. Tämä menee testiin! Tavallista vispipuuroa puolukoista tulee kyllä tehtyä, mutta kardemumma on uusi juttu. Ihanaa viikonloppua!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *