10

festarikuva.jpg

kuva: Marianne Ahonen

 

Toimitus kyseli kymmentä asiaa, jotka aion vielä elämäni aikana toteuttaa. Mietin tätä pitkään ja hartaasti, sillä tähän listaan olisi mukava palata myöhemminkin. En sitten keksinyt mitään tajunnanräjäyttävää, kaikki kohdat ovat aika maanläheisiä ja toteutettavissa olevia. Olenkohan menettänyt jotain, kun en oikein osaa enää haaveilla ihan päättömiä?

Oli miten oli, elämäni aikana haluan…

1. Kreisibailata festareilla. Ylemmässä kuvassa heilun viime kesänä Puruvesipopissa, sen sijaan perinteinen Ilosaarirock jäi välistä yksien ihanien häiden takia (ei haitannut). Vaikka jokaisten musiikin riemujuhlien ja viikonlopun telttailun jälkeen olo kuin katujyrän alle jääneellä, niissä on vaan sitä jotain taikaa. Bajamajoineen päivineen. Festaroida minä vielä aion ja paljon, ulkomaillakin olisi kiva käydä hankkimassa elämyksiä – milloin ihminen muuten on liian vanha festareille?

2. Juosta maratonin. En ensi vuonna, enkä vielä seuraavanakaan, mutta joskus. Menisi nyt eka vaikka se kymppi. Se itsensä ylittämisen tunne tuollaisen tempauksen jälkeen on varmaan jotain uskomatonta. 

3. Ostaa asunnon. Tällä hetkellä asumme poikaystäväni ostamassa asunnossa, mutta jonain päivänä se talonomistaja aion olla minä. Niinpä avasin kevättalvella asuntosäästötilin ja siirtelen sinne kerran kuussa hieman rahaa. Tulee jotenkin hirveän aikuinen olo, kun seuraa summan tasaista kasvua ja laskeskelee, paljonko pitäisi vielä säästää, jos haluaa ostaa x hintaisen asunnon. (Aikuisuuden tunnetta kompensoin sitten katsomalla muumeja ja askartelemalla glitterjuttuja.) Ja siinä asunnossa on sitten ainakin korkeammat huoneet, leveämmät ikkunalaudat ja enemmän valoa. Nämä ovat nykyisen asunnonomistajan mielestä asioita, jotka eivät ole ihan ykköskriteereitä asuntoa ostettaessa. No mutta mitkäs sitten?

4. Opetella laulamaan. En osaa laulaa, se on valitettavasti kuultu monesta suusta (vaikka toki itse pidän omaa suihkutulkintaani Oasiksen Wonderwallista aika koskettavana), mutta minua kiinnostaisi tietää, onko kenen tahansa mahdollista oppia laulamaan. En tiedä, mitä sillä laulutaidolla tosin tekisin. Varmaan laulaisin karaokessa sitä Wonderwallia sitten.

5. Perustaa yrityksen. Tämän kirjoitin vähän arkaillen, koska en tiedä, haluanko tätä oikeasti, vai kuvittelenko vaan haluavani. Todennäköisesti yrittäjänä oleminen on toisinaan myös kaikkea muuta kuin hauskaa, mutta joku siinä oman itsensä herruudessa viehättää. 

6. Hankkia koiran. Olen kissaleidi henkeen ja vereen, mutta rakkautta riittäisi jaettavaksi myös haukulle. Sellainen joku pieni kissankokoinen pörröinen otus. Ja rauhallinen, ehdottomasti rauhallinen ja yhtä laiska aamuherääjä kuin minä.

7. Matkustaa ulkomaille vähän pidemmäksi aikaa. Jonnekin meren rannalle vähän rauhoittumaan. Olisin siellä sen verran, että uutuudenviehätys katoaisi ja tulisi ikävä Suomeen. Mutta sitä ennen ajelisin polkupyörällä rantaviivaa pitkin, söisin paljon paikallista ruokaa, uisin meressä ja opettelisin sukeltamaan.

8. Opetella rullaluistelemaan tai potkimaan jollain laudalla (en ole kauhean hyvä alan termistössä, kuten huomaatte). Näyttää hauskalta, mutta en tiedä onko tämä kohta millään tavoin järkevä. Minut kauemmin tunteneet tietävät, että olen melko altis tapaturmille.

9. Olla parempi siinä, mitä teenHaluan kehittyä ammatillisesti ja tulla niin taitavaksi, kuin mahdollista. 

10. Olla zensaavuttaa sisäisen rauhan sekä tulla täydellisesti sinuiksi itsensä ja maailman kanssa. Haluaisin oppia näkemään kaikessa hyvää ja uskomaan enemmän ihmisiin. 

 

ps. Sain tänään valmiiksi ensimmäisen oman fonttini! Käytin sitä tuossa kuvassa, koska olen vähän innoissani.

Kommentit (6)
 1. Hei joo, mäkin haluaisin oppia laulamaan! Mulla on ihan ok sävelkorva, eli toivoa siis on kun näitä kommentteja lukee? Jes! Ainut ongelma on se, että mulla on aika matala ääni enkä pääse niin korkealla kuin monet kivat laulut vaatisivat (ja sitten en osaa laulaa niitä matalammaltakaan, ainakaan kuulostamatta ihan kamalalta -tai mieheltä :D).

  Ps. Miten suihkussa kaikki kuulostaakin aina paremmalta? Tosin kerrostalossa en kehtaa omia tulkintoja hirveästi kailotella, voisi siinä alakerran mummolla nimittäin pinna kiristyä entisestään.. 😉

  1. Vähän samaa mietin itsekin, siis tuota matalaa ääntä, mutta ehkä senkin harjoittelemalla oppisi? Eli ei kun laulutunteja varaamaan.

   Ja suihkussa on jotenkin kiva akustiikka! Mummoille pitää valita heidän omia suosikkeja laulettavaksi, esimerkiksi Olavi Virtaa. Varmasti heltyvät sitten, ties vaikka innostuvat laulamaan mukana. 🙂

 2. Mä just katoin, että onpas kiva fontti tuossa kuvassa! 🙂

  Tossa lauluasiassa komppaan Roosaa! Haastattelin kerran yhtä laulunopettajaa yhtä juttua varten ja kysyin, että voiko kuka tahansa oppia laulamaan. No vastaushan oli, että jos yhtään sävelkorvaa löytyy, ni kyllä muuten voi! Puhtaasti siis tekniikkakysymys, kuten Roosa tossa jo sanoi. 

  Ja ikinä ei oo liian vanha festareille!

  1. Voi kiitos! Ja kiitti tsempistä. Ei siis ole mitään tekosyytä olla menemättä jollekin alkeislaulutunnille. Enää puuttuu se rohkeus… 😀 

   Hyvä juttu, näin minäkin olen ajatellut. Pitäisiköhän korjata listaan, että aion kreisibailata festareilla ainakin nelikymppiseksi saakka.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *