Etelänloma Pärnussa

Viime viikolla kävimme äitini kanssa minilomalla Pärnussa. Pidin paikasta kovasti! Pitkä hiekkaranta ja idyllinen keskusta, toivat reissuun vähän etelänmatkan meininkiä ja Pärnu onkin Suomalaiselle edullinen ja helposti saavutettava matkakohde. Tässä pari pointtia, joita koin hyväksi/opin reissustamme.

thumb_DSC_0124_1024.jpg

1. Matkan ja hotellin varaus

Varasimme oman matkamme erään valmismatkatoimiston kautta (jota me ei oikeastaan ikinä tehdä). Totesimme, että ensi kerralla halvemmaksi (vaikkakin ehkä hieman vaivalloisemmaksi) tulee varata bussit ja paatit ihan itse alusta loppuun. Näin aikataulun saa hiottua itse paremmaksi ja suoraan sanottuna bussi tulee oikeasti halvemmaksi.

Asuimme kaksi yötä kylpylähotellissa (Tervise Paradis), joita on Pärnussa useampi. Pidin kovasti huoneesta ja sen näköalasta, mutta seuraavaiksi kerraksi aion kyllä varata hotellin ilman kylpyläominaisuutta. Kylpylähotellit vetävät puoleensa lapsiperheitä ja pakko sanoa, että aamiaisemme oli varsinkin ensimmäisenä aamuna (klo 9.00) todella äänekäs tästä johtuen. (Onneksi siellä oli hyvä kahvi ja lettuja <3) Lähes kaikkii kylpylöihin pystyy ostamaan sisäänpääsyn, vaikka ei asukaan kyseisessä hotellissa. Itse ainakin tulevaisuudessa suosisin pienempiä ja vähemmän lapsiperheitä sisältäviä keskustan hotelleja. Lisäksi näimme paljon vuokra-asuntojen näköisiä kohteita ympäri kaupunkia, joka saattaisi myös olla hauska vaihtoehto majoitukselle. Plussaa kuitenkin Pärnulle useasta eri hintaluokan majoitusmahdollisuudesta!

thumb_DSC_0092_1024.jpg

2. Liikkuminen

Pärnu on todella pieni, joten minnekään ei ole pitkä matka. Kävellen kaupungissa pärjää oikein mainiosti, mutta suosittelen kuitenkin vuokraaman polkupyörän matkan ajaksi. Itse otimme kahden yön reissullemme 24 tunniksi pyörät vuokralle. Tämä maksoi 10e per pyörä ja vuorokausihinta olisi laskenut päivien lisääntyessä. Kaupungissa on hyvät pyörätiet lähes ydinkeskustaa myöten ja pyörä on kätevä ja nopea tapa liikkua paikasta toiseen. Monet hotellit myös tarjoavat mahdollisuuden tilata pyörä suoraan hotellille. Sen tuominen ja noutaminen kustantaa 2 euroa per pyörä (1e per suunta siis). Katukuvassa vilahteli myös symppiksiä tandem-pyöriä…

thumb_DSC_0069_1024.jpg

3. Ruoka ja juoma

Ulkona syöminen on Pärnussa edullista Suomeen verrattuna. Kahdelle hengelle hyvä kolme ruokalajin illallinen plus vesi ja viinipullo maksoi jotain 60 ja 70 euron väliltä ja pakko sanoa, että löysimme sattumalta kaksi aivan ihanaa ravintolaa! Kaupungista löytyy myös useita kahviloita ja lounasravintoloita, joissa lähes kaikissa on terassi. Kävimme lounaalla myös kasvisruokaravintolassa. Baltilaista perinneruokaa ei siis tarvitse Pärnussa nauttia, jos ei halua. Luonnollisesti olut (ja muu alkoholi) terassilla on Suomen hintoihin verrattuna naurettavan halpaa, eli 2,50 – 3,50e riippuen muun muassa ravintolan sijainnista. Keskustan tuntumassa sijaitsevista ostoskeskuksista näkyi löytyvän myös aika hyvin varustellut ruokakaupat, joten talon vuokraajille myös oman ruuan teko on varmasti vaivatonta.

thumb_DSC_0053_1024.jpg

thumb_DSC_0197_1024.jpg

4. Ranta

Pärnun hiekkaranta on piiiiiitkä (ainakin 15km?). Keskustan tuntumassa (1,5km matkan päässä) oleva pätkä on siisti ja kaunis. Uimaankin pääsee, vesi on lämmintä joskin todella matalaa. Itse päätimme vain kahlata ja kävellä pehmeällä hiekalla. Saariston puutteesta johtuen kannattaa varautua kovaan tuuleen, joka näin kesäisin on onneksi kuitenkin melko lämmin. Näimme päivittän leijalautailijoita hotellimme edustalla. Rannalta niitä on mahdollista vuokrata ja luultavasti opetuskin onnistuu. 

thumb_DSC_0139_1024.jpg

5. Muita aktiviteetteja

Hotellien kylpylöiden lisäksi kaupungin katujen varsilta löytyy monta ilusalonkia eli kauneushoitolaa. Niiden hinnastot vaihtelevat melko paljon, mutta yleisesti hotellien salongit ovat hieman muita kalliimpia. Usein aamulla varatessa aikoja löytyy samallekin päivälle, mutta suosituimmat salongit kannattaa varata jo ennen matkaa. Äitini kanssa otimme jalkahoidon ja manikyyrin mahtavan söpössä, mutta aika kotikutoisessa salongissa erään pääkadun varrella. Jalkahoito kustansi 28 euroa per henkilö ja manikyyri 22e. Näimme kuitenkin mainoksia, joiden mukaan samat hoidot voi Pärnussa saada myös halvemmalla.

Shoppailumahdollisuuksia löytyy Pärnusta niin pieneksi kaupungiksi aika hyvin. Perus H&M ja muut löytyvät keskustan ostoskeskuksista. Antiikkia saa ilmeisesti hyvään hintaan useammastakin paikasta, mutta muita erikoistuotteita en nähnyt ainakaan omien kierrostemme aikana.

Iltaisin oppaamme mainitsi muutamasta tanssiravintolasta, joita löytyy keskustasta. Tällä lomalla emme kuitenkaan itse niitä kokeilleet, joten en osaa niistä enempää sanoa. Kaupungissa järjestetään myös suomalaisia tansseja ainakin yhdessä paikassa (joo ei kiinnostanut sitten yhtään), jos haluaa lomalla ulkomailla maistaa perussuomalaisten lavatanssien tunnelmaa (jessssss).

thumb_DSC_0067_1024.jpg

Kuvan kahvila, ei liity tanssiravintoloihin, vaan maailman parhaisin kakkuihin ja muuhun ihanaan ruokaan.

Ilman talonvuokrausta kaksi päivää Pärnussa riitti allekrijoittaneelle loistavasti. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan kyseistä lomakohdetta, jos kaipaa minilomaa jossain lähellä ja edullisesti.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *