Antti Holma, pysythän komerossa?

Myönnän hyppineeni tasajalkaa silkasta ilosta huomatessani Antti Holman paluun kaappiin. Newyorkilaisen asuntonsa keittiökomerossa nauhoitettu podcast Auta Antti! on nimittäin yksi riemullisimmista digi- ja elämän sisällöistä, joihin olen alkuvuoden aikana törmännyt.

Kymmenjaksoinen ensimmäinen tuotantokausi oli liian nopeasti nautittu, mutta onneksi Holma on palannut tekemään toista kautta lyhyen tauon jälkeen. Holman komerossa kuulijan on hyvä olla.

Podcastissä näyttelijä Antti Holma vastaa hänelle lähetettyihin kysymyksiin. Ulkosuomalaistunut Holma käsittelee käytännönläheisellä otteella monenlaisia aiheita, joista kysymysten ja kommenttien lähettäjät ovat kiinnostuneita kuulemaan. Äänityksen lomassa juodaan kahvia, joskus teetä – ja totuuden nimissä tämä on herättänyt kuulijoissa mielipiteitä, sillä ryystämisäänet laukaisevat yllättävän suuria tunteita suuntaan jos toiseen. Toisella kaudella Holma on luvannut pitää kehonsa äänet minimissään.

Antti Holma pitää kahvista. Kuvituskuva. Kuvaaja Alisa Anton.

On vaikea sanoa, onko Auta Antti! viihdeohjelma. Podcastin vahvuutena on, että kipeät ja kepeät aiheet vuorottelevat ja kuulija voi vuoroin nauraa, vuoroin liikuttua. Vaikka Holman vastaustyyli on jutusteleva ja paikoin jopa karkea ja alatyylisiä ilmauksia sisältävä, hän suhtautuu kuulijoiden kysymyksiin ehdottoman tosissaan. Kun kysyjä kaipaa neuvoja kuohkean vegaanikakun tekoon, alkoholismiinsa tai puolison fetissin kohtaamiseen, Holma perehtyy aiheeseen, yhdistää lankoja omiin tai lähipiirinsä kokemuksiin ja kutoo tämän kaiken kiinnostavaksi kokonaisuudeksi, jonka ilmaisee kokeneen esiintyjän ulosannilla.

Henkilökohtaisuus on läsnä kautta linjan. Vastauksissa kuulijoiden kysymyksiin nivoutuu Holman oma henkilöhistoria, mikä luo tyylistä helposti lähestyttävän ja sisällöstä mielenkiintoisen. Henkilökohtaisuus tekee neuvoista konkreettisempia, sillä kun Holma kertoo Kansallisteatterin näytännön peruuntuneen hänen pommiin nukkumisensa vuoksi, herää ajatus, että ehkä minäkin pystyn oman häpeäkokemukseni kanssa elämään.

Vaikka Holma ei ole omien sanojensa mukaan minkään alan ammattilainen, vastaukset vaikuttavat loogisilta ja käyvät maallikon järkeen. Vaikeita aiheita käsitellään Holman hyppysissä ymmärrettävästi. Hän ei myöskään karta pyytää apua avun antamiseenkaan, vaan esimerkiksi vanhemmuuteen liittyvä kysymys on saanut vastauksen äiti-ihmiseltä.

Auta Antti! on podcast sinulle, jos valkoinen nahkasohvasi kaipaa puhdistusta, vanhempien hyväksynnän tarve mietityttää, sähköhammasharjan vaihtopäät aiheuttavat ongelmia tai kaipaat elämääsi muita pieniä tai suuria neuvoja. Muille, joille edellä mainitut tilanteet eivät ole akuutteja, Auta Antti! tarjoaa aivot nyrjäyttäviä oivalluksia ihmisenä olemisesta. Ja viihdettä, toki. Vain Antti Holma voi nimetä jakson ”Seksiä seksin päälle”, puhua pitkät pätkät kahvinjuonnistaan ja pitää kuulijansa tyytyväisenä.

Ennen kaikkea Auta Antti! tarjoaa vertaistukea elämään. Ja sitä jos mitä tarvitaan roppakaupalla.

Kyl te tiedätte.

Antti Holman podcast Auta Antti! jaksot 1–11 kuultavissa useissa podcast-sovelluksissa sekä Radio Playn verkkosivuilla.

kulttuuri podcastit oma-elama suosittelen
Kommentit (6)
 1. Siis mä rakastan Antin blogia sekä podcastia! Ja mä en pahemmin ole podcasteihin sekaantunut, mutta Antti saa mun nauramaan!

  Ehkä Antin vahvuus on siinä, että hän sanoo asiat niinkuin ne on. Ei ota itseään turhan vakavasti. Käyttää hyvin mielenkiintoisia sanavalintoja ja vertauskuvia. Sekä on vaan kaikin puolin ihana. Antin ääntä jaksaisi myös kuunnella tuntikausia!

  https://naissanelioissa.wordpress.com/2019/03/24/minulla-on-tarve-kirjoittaa/

  1. ”Ehkä Antin vahvuus on siinä, että hän sanoo asiat niinkuin ne on.”

   Just näin!

 2. Auta Antti on parasta MITÄÄN pitkään aikaan. 😀

  1. Hyvä tarkennus! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *