2018 vuoden kuulumisia

Synnytin terveen poikavauvan viime vuoden joulupäivänä. Sairauteni ei ole vieläkään aktivoitunut.

Havaintoja ja mitä olen nyt oppinut viimeisen vuoden aikana:

Ilokaasu voi inaktivoida B12-vitamiinin ja aiheuttaa aplastisen anemian yms. Mikäli käytät synnytyksessä ilokaasua, pyydä lähete B 12 TC2 labraan (aktiivinen b12-vitamiini) tämän arvon olisi hyvä olla vähintään 128 ilman että on aloittanut syömään b12-vitamiinia purkista. Mikäli syöt lisäravinteena kyseistä vitamiinia, arvo ei ole luotettava. Pitäisi olla 4kk taukoa vitamiinista ennen kuin arvo on luotettava. Mikäli arvo on lisäravinteilla ”nostettu” se ei poissulje b12-vitamiinin puutosta. Tai mikäli arvo on alle 70, pitäisi ottaa lisätestejä jotta voidaan poissulkea b12-vitamiinin puutos.

Itse käytin esikoista synnyttäessäni ilokaasua, vaikka se ei mitään apuja tuonutkaan. Kakkosen kanssa en suostunut edes testaamaan ilokaasua, kuuntelin kroppaani ja se ei halunnut sitä. Kuulostaa hassulta, mutta näin se vain meni ja nyt kun olen aiheeseen paneutunut, tajusin että hitto onpa mulla fiksu kroppa:D Liekkö sitten yhtenä syynä itselleni basedowin puhkeamiseen ollut ilokaasu…

Pyydä varastorautalabra. S-ferrit tai P-Ferrit +pvk +crp. Vähintään. Ferrit olisi hyvä olla yli 100 (naisella, miehellä 150) ja crp pitää ottaa samaan aikaan, koska pienikin tulehdus voi vääristää ferritin jopa nelinkertaiseksi. Kilpirauhanen ei toimi kunnolla, mikäli arvo on alle 70.

En edelleenkään usko, että kilpirauhasen poistaminen on järkevin vaihtoehto tässä sairaudessa. Sairauden laukaisee jokin asia ja jos sitä jotain asiaa ei eliminoida, se on vain ojasta allikkoon -menoa.

suhteet oma-elama raskaus-ja-synnytys
Kommentit (5)
 1. Blogin kirjoittaja täällä kirjoittelee taas kuulumisia. En nyt jaksa muistaa tunnuksiani tänne.

  Kilpirauhanen on pysynyt stabiilina. Nykyään tosin saan B12-vitamiinin pistoksina. Olipas aikamoinen taistelu tuossakin, koska lekuri ei suostunut kirjoittamaan lisätutkimuksia kun mun B12tc2-arvo oli vain 66. Selitin lääkärille, kuinka tuo arvo on aivan liian matala, ottaen huomioon että syön rautavalmistetta jossa oli kyseistä vitamiinia, sekä olen lihansyöjä. Vasta kun pidin 4kk tauon kaikista vitamiineista, b12-arvoni tipahti 33. Tässä kohtaa laittoi lähetteen tähystykseen, jossa löytyikin se mitä olin jo aiemmin itselläni epäillyt, eli hapoton maha/atrofinen gastriitti.

  Tässä välissä olen taistellut myös rauta-arvojeni kanssa työterveyden kanssa ja nyt vihdoinkin pääsin asiantuntijan vastaanotolle, joka totesi mun arvot katsottuaan, että mulla on ollut raudanpuute vähintään 10v todennäköisesti 20v.

  Olen käynyt myös hermoratatutkimuksissa, koska oli ihme puutumisia ihossa ja raajoissa. Käsissä on rannekanavaoireyhtymät, johon suosittelivat leikkausta, mutta päätinkin mennä akupunktioon josta eräs tuttava sai samaiseen vaivaan apuja. Tuo olikin mielenkiintoinen kokemus, mutta kaikkia odotuksia, se auttoi mun käsiin. Enää ei ole tavarat putoilleet käsistä tai hiustenpesu ollut mahdotonta. Toivottavasti vaivat pysyvät jatkossakin pois.
  Aloitin ketogeenisen ruokavalion alkuvuodesta ja sulattelen ruokani ruuansulatusentsyymien avulla. Yritän tällä saada jonkinlaista järkeä mun immuunijärjestelmän vattuiluun.

 2. Toinen Basedowin orja
  26.4.2019, 11:16

  Hei!

  Hienoa, että päivität kokemuksiasi tänne! Minulla on sama sairaus ja olen pohtinut LDN:n aloitusta. Käytätkö lääkettä vielä, vai oletko remissiossa ilman sitä? Minkälaista annosta suosittelisit?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *