Luopuminen ”tavallisesta” kosmetiikasta

Nyt saa riittää! Nimittäin kosmetiikkatuotteiden hamstraus, kaappien ylitsevuotava pursuaminen purkeista ja purnukoista, sekä turhia kemikaaleja sisältävien kosmetiikkatuotteiden käyttö. Tämä tyttö alkaa olla runsauden tuoman ahdistuksen rajamailla! Kylpyhuoneen kaapeissa alkoi olemaan niin paljon kosmetiikkatuotteita, joita en enää käyttänyt, että niistä oli hankkiuduttava eroon.

Minulla on tapana innostua jostakin itseäni kiinnostuvasta asiasta täysillä ja ahmia tietoa aiheeseen liittyen. Olen jo jonkin aikaa ollut kiinnostunut kierrättämisestä ja arkipäiväisistä ympäristöteoista omien kulutustottumuksieni kautta. Nyt minua on alkanut kiinnostamaan luomukosmetiikka, ja sitä kautta henkilökohtaisen kemikaalikuorman ja ympäristön kuormituksen vähentäminen. Kosmetiikka ja diy-kokeilut kylpyhuoneessa ovat lähellä sydäntä ja siksi ajattelinkin luomukosmetiikkaan siirtymisen olevan minulle sopiva tapa toteuttaa näitä kiinnostuksen kohteita.

IMG_5974.jpg
IMG_5980.jpg
Kaikki alkoi siitä, kun katsoin  haalistuneita kuparin ja ruskean sävyisiä hiuksiani peilistä eräänä maanantaina. Latvojen ihana, kirkkaan oranssi sävy oli kirkastamisyrityksistä huolimatta valunut suihkun viemäristä muutaman pesukerran jälkeen. Sormet takkusivat kuivissa latvoissa. Hiuksetkin haluaisin kasvattaa pitkiksi. Se ei nykyisillä hiustenhoitotottumuksilla tuntunut onnistuvan. Hiukset näyttivät latteilta ja elottomilta. Ystäväni häät olivat edessäpäin samaisen viikon lauantaina. Olin turhautunut sävyttäviin hoitoaineisiin, joissa ei tuntunut riittävän pontta. Lisäksi kampaajalla hiusten värjääminen ja siihen uhratut rahat alkoivat mietityttämään.

Päätin aloittaa hiusteni kasvivärjäyksen, ja olenkin jo kerran värjännyt hiukseni Cultivator’s-sarjan kasviväreillä. Kasvivärien kanssa olisi suositeltavaa käyttää luonnonmukaista shampoota värin keston parantamiseksi. Värjäyskokeiluni kanssa samalla viikolla Kansainväliset suurmarkkinat rantautuivat Lappeenrantaan. Siellä törmäsin Sola saippuan, pohjois-karjalaisen yrityksen kojuun, jossa myytiin suomalaisia palasaippuoita. Ostin ensin yhden saippuan ja myöhemmin vielä toisen.

Innostuin lukemaan enemmän ja enemmän tietoa ja kokemuksia luomukosmetiikasta ja sen käyttö alkoi kiinnostamaan yhä enenevissä määrin. Tunnustan olevani myös sellainen kertarysäys-ihminen. Viime viikolla päätin luopua suurimmasta osasta vanhoja kosmetiikkatuotteitani ja ostin tilalle pienen starter-packin tuotteita, jotka ovat päivittäisessä käytössä.  Näistä myöskin esittelyä ja kokemuksia myöhemmin!

IMG_5982.jpgVasemmalta oikealle: Lumene Nordic chick meikinpohjustusaine ja valokynä. YA Naturae-sarjan kasvovesi, päivävoide, puhdistusvaahto ja silmänympärysvoide. Urtekram mintunmakuinen hammastahna. Life Body&Soul-sarjan deodorantti. YA Naturae-sarjan kehäkukka vartalovoide Organic shopin kahvi vartalokuorinta. Sola saippuan kanerva-hunaja-kaurasaippua ja kehäkukkasaippua säilytysrasioissaan. Humble Brushin bambuhammasharja. Kuvasta uupuu Bohon kulmakynä.

Meikkituotteiden vaihtaminen tulee tapahtumaan asteittain. Tarkoituksenani on ostaa meikkejä sitä mukaa, kun ne loppuvat tai kun löydän itselleni sopivan tuotteen. Siskoni suosittelu jo kauan ennen tätä hurahtamistani Bohon luomiväripalettia ja kävinkin sitä testaamassa kämmenselkääni paikallisessa Lifessa.

Matka luomukosmetiikan pariin tulee olemaan varmasti mielenkiintoinen, sillä en ainakaan tiedä, että kukaan lähipiiristäni käyttäisi ainoastaan luomukosmetiikkaa. Suosituksia täytyy siis etsiä netistä eri kanavien kautta. Erilaisia luomukosmetiikan nettikauppoja olen jo löytänyt mukavasti, joten niistä ei ainakaan ole pulaa. Jääkäämme seuraamaan, kuinka kauan aikaa kuluu, ennenkuin kylppärikaappini sisältää ainoastaan luomukosmetiikkaa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *