Makkarakeitosta on moneksi
Kuinka monelle tulee makkarakeitosta mieleen vain HK:n sininen? Niin minullekin tuli pitkään, kunnes tajusin että makkarahylly on täynnä toinen toistaan erilaisempia ja kiehtovampia makkaroita, joista saa loihdittua astetta parempaa makkarakeittoa (ei sillä ettei HK:n sininen olisi myös joskus hyvää). Olen tehnyt keittoa hirvimakkarasta, bratwurstista ja pari päivää sitten lammasmakkarasta. Helsingin makkaratehtaan lisäaineeton LammasMerguez oli juuri sopivan mausteinen, lapsikin tykkäsi.
Ja ohjehan on niinkin simppeli kuin keitä kattilassa perunoita ja juureksia makusi mukaan (itse käytän porkkanaa, lanttua ja purjoa), lisää hiukan kasvilientä ja pannulla pyöräytetyt makkarat. Koristele lopuksi persiljalla. Nauti Väinämöisen palttoonappien kera. Ei voisi helpompaa olla!
Mukavaa viikonloppua!