Mitä raparperista?

Raparperia tuli lapsena rouskutettua sokeriin kastamalla, mutta aikuisiällä se on jäänyt itselleni vieraaksi. Kerran kesässä nappaan kuitenkin nipun äitini luota mukaan ja joka kerta mietin, mitä ihmettä siitä tekisi sen perinteisen raparperipiirakan sijaan.

Viikonloppuna kokeiluun pääsi ensimmäinen löytämäni ohje, Raparperi-mansikka crumble, joka sopivan kirpakkana maistui mainiolta vaniljajäätelön kera. Tänään vuorossa oli Raparperineliöt (kuvassa), jotka omapäisesti tein kyllä pyöreään irtovuokaan kakuksi. Lopputulos oli oikein maukas, makeahko ja kuohkea.

Mitä te teette raparperista? Laittakaahan hyvät ohjeet kiertoon, voisin nimittäin vielä yhden nipun kaapaista mukaan seuraavalla vierailulla.

P7081551.jpg

P7081554.jpg

Koti Ruoka ja juoma DIY

Parasta juuri nyt

P7051521.jpg

P7051541.jpg

P7051524.jpg

P7051527.jpg

P7051533.jpg

P7051542.jpg

Takana ihana helteinen viikonloppu. Mukavia vieraita, rantaelämää, hyvää ruokaa. Ehkä tällä jaksaa taas ensi viikon viileämmät kelit.

Tulimme juuri vielä iltakäynniltä Rauhaniemen kansankylpylästä. Mukava ranta saunoineen ja kioskeineen. Viilenevää tuulta pakenimme letun ja jäätelön kera kioskin yläkertaan. Ihanan tunnelmallinen ja kauniit maisemat.

Olo on kuitti, tilanne vaatii noutoruokaa ja loppuillan löhöilyt. Mukavaa alkavaa viikkoa, toivottavast tekin saitte nauttia kesäisestä viikonlopusta.

Suhteet Ystävät ja perhe Lasten tyyli Ajattelin tänään