Lasten synttäreille voi kutsua kaikki osa 2

lasten synttärit

Kirjoitin aikaisemmin postauksen, jossa vaadin että lapsen synttäreille on kutsuttava kaikki. Kaikilla tarkoitin, jotain järkevää jaottelua, kuten kaikki ryhmän tytöt/pojat/5-vuotiaat jne. Tärkein pointti tässä oli lähinnä se, että vanhemmat katsoisivat vähän, että luokasta/tarharyhmästä kaikki saisivat kutsuja, eikä samat tyypit jäisi kerta toisensa jälkeen kutsumatta.

Esikoiseni koulu alkoi tänä tänä syksynä, ja luokkamalli ei ole aivan perinteisin. Koulun kaikki ekaluokkalaiset ovat nimittäin samassa ryhmässä ja heillä on kaksi opettajaa. Olen ymmärtänyt, että tälläinen malli saattaa yleistyä vuoden kuluttua, kun uusi opetussuunnitelma otetaan käyttöön. 

Tällä ”luokalla” on nyt 35 tyttöä ja 15 poikaa. Päätimme pitää kaveriperheen kanssa 7-vuotiaillemme yhteissynttärit, sillä molemmilla on tällä hetkellä pieni asunto ja rakennusprojektit kesken. Ja koska yritämme lähtökohtaisesti elää kuin opettaa, niin

lasten synttärit

näin paljon ihania tyyppejä tyttöjen puistosynttäreille kertyi. Kutsuimme lopulta luokan tytöt ja muutamia muita leikkikavereita koulun ulkopuolelta. Miehet eivät lähtökohtaisesti olleet kovin innoissaan tällaisista supersynttäreistä (olkoonkin tarkoitus, kuinka jalo tahansa). Minkä ajattelitte ensi vuonna vuokrata, jäähallinko?, mieheni naureskeli ja sanoi jäävänsä vauvavahdiksi kotiin. Lopulta meitä oli viisi aikuista pyörittämässä rumbaa.

lasten synttärit

Meidän neiti oli lähinnä häkeltynyt jäätävästä lahjaröykkiöstä (tätä asiaa en ollut ajatellut ollenkaan, että lahjoja kertyy tietysti älytön määrä). Vaikka tuntui, että lahjamäärässä ei ole mitään jiitä, niin yksi hyvä puoli siinä oli: kun luimme aamulla yhdessä kortteja ja katsoimme valokuvia juhlista, niin luokkakakverit tulivat tutummaksi myös äidille. 

lasten synttärit

Puistosynttärit olivat suht iisi järjestää.

1.  Luvat. Puistossa saa järjestää yksityisjuhlat, sillä ehdolla, että tapahtuma on ilmainen. Poliisille tulee tehdä ilmoitus viisi vuorokautta ennen juhlia, mikäli uskoo, että tapahtuman luonne (turvallisuus, osallistujamäärä jne) niin vaatii. Lasten synttäreillä näin harvemmin on.

2. Tarjottavat. Ruokana ulkojuhlissa oli sormiruokaa, josta ei jäänyt juuri roskaa. Teimme tyttöjen kanssa koulun jälkeen yhdessä 50 muffinssia, joista tuli muffinssikakku. Muuten tarjoittavina oli  mokkapaloja, poppareita, kasviksia, karkkeja, ruissipsejä jne. Juomana pillimehut. Lisäksi janojuomaksi kannattaa varata vettä, sillä ulkoleikeissä tulee jano, jota ei viitsi pelkästään sokerijuomilla sammuttaa.

lasten synttärit

3.) Ohjelma. Pidimme muutaman tutustumisleikin sekä muutamia mielikuvitusharjoitteita, jotka sopivat tytöille ja pojille. Lisäksi synttärisankarit suunnittelivat itse tanssin, jonka opettivat muille. Biisiksi he valitsivat Antti Tuiskuin Hei ho paita pois, joka oli selvästi hitti myös ekaluokkalaisten keskuudessa.

4.) Siivous. Saimme synttärit pystyyn puolessa tunnissa. Samoin siivous ja tavaroiden purkaminen vei puoli tuntia. Käytimme tosin kertakäyttöastioita, joka nopeutti roudausta ja siivoamista.

En väitä, että näin megalomaanisissa lastenjuhlissa on oikeastaan mitään järkeä. Enkä todellakaan vaadi kaikkia näin tekemään. Toivon kuitenkin, että jos tällaiset synttärit auttaisivat kaikki löytämään luokkayhteisöstä omanhenkiset kaverit, eikä kukaan jäisi yksin tai toistuvasti ilman kutsuja. Ehkä ensi vuonna tämäkin luokka on jo luontevasti ryhmäytynyt, jolloin vanhemmatkin pääsevät juhlien järjestämisestä astetta helpommalla.

Kiitos kaikille kivoista juhlista!

 

Kommentit (2)
  1. Superiso tykkäys näistä synttäreistä, juuri näin!! 🙂

    1. Mahtava huomata, että täällä tämä malli saa kannatusta. On aina vähän arka aihe. Kiitos Rosanna <3

       

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *