Oikeesti kivat julkkikset: Suvi Teräsniska

Kuplia

Enkä kerro tätä nyt siksi, että Suvi Teräsniskalta ilmestyy tänään uusi Pahalta piilossa-albumi. Laulaja on ollut kivat julkut -listallani alusta alkaen. Mutta mulkuille julkuille tiedoksi: toimittaja voi kirjoittaa oikeesti kivoista julkuista myös tälle otolliseen aikaan, jos julkku toimii reilusti, ja voi puhua myös muustakin kuin "nyt tästä mun uudesta albumista."

Tapasin Suvi Teräsniskan ensimmäistä kertaa hänen päästyä ylioppilaaksi keväällä 2009. Suvin tavallisuus sekä ilahdutti, että epäilytti. Ajattelin, että onkohan YÖ:tä ja Oulun Kärppiä kannattavan laulaja kuitenkaan tarpeeksi kiinnostava tai karismaattinen. Ja olihan Suvi todella nuori.

Olin väärässä. Suvin avoimuus ja tietynlainen tavallisuus ovat olleet hänen valttejaan. Hän ei epäröinyt myöntää, että hän tunsi  itsensä Tampereella, uudessa kotikaupungissaan ykisnäiseksi ja muutti takaisin Ouluun lähelle äitiään ja kavereitaan.  Suvi on myös jakanut kokemuksiaan sydänsuruistaan ja sittemmin uudesta poikaystävästään julkisuudessa juuri sopivassa määrin. Yleisö tietää, mitä hänelle kuuluu, mutta mässäileviltä yksityiskohdilta on vältytty.

Haastattelin nyt 22-vuotiasta Suvia viimeksi viime viikolla ja minun oli pakko kysyä tältä kliseinen kysymys: Tunteeko hän muuttuneensa yhtään näiden vuosien aikana?

- Kiertue-elämästä oppii. Ehkä osaan olla nykyään vaativampi keikkapaikoilla. Tai siis osaan vaatia asioita, joista on sovittu järjestäjän kanssa. Raideri-listallamme on vettä, leipiä, kahvia ja pyyhkeitä. Lisäksi haluan, että järjestyksenvalvojia on keikan aikana tarpeeksi. Meidän raideri-listalla on asioita, jotka ovat niin sanottuja perustarpeita. Toisaalta en pidä diivailuna, jos jotkut maailmantähdet toivovat raidereihinsa vaikka alusvaatteita. Niille voi oikeasti olla tarvetta, jos lentää keikkapaikalle toiselta puolelta maailmaa.

Sitten seuraa häpeällinen paljastus. Tänä vuonna Apu-lehteen toimittamallani seurapiiripalstalla luki kerran Suvi Terseniska johtuen toimittajan tai toimitussihteerin äkillisestä lukihäiriöstä. Suvi ei pistänyt pahakseen, koska ei viitsi diivailla.

KUVA: Warner Music Finland

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.