Pojat ovat pelimiehiä ja tytöt lipunmyyjiä

Kuplia

Kävin jääkiekkopelissä. Ei lisättävää. Paitsi, että kuka (isä)  ostaa tyttärelleen tuollaisen paidan?!?

 

Kommentit

Törkeää (Ei varmistettu)

Netissä noita ei näköjään myydä - miksihän? Kysypä toimittajana Ilvekseltä, miksi tuollaisia myydään, ja kysy sitten tasa-arvovaltuutetun kanta.

http://www.ilvesshop.com/Baby-vaatteet_ja_-tuotteet?sort=sold

Emilia Pyykkönen
Kuplia

Sen teen! Ovat kuulema olleet myynnissä ainakin vuoden. Tuolla Ilveksen puodissa olivat ihan näkyvällä paikalla..

Vierailija (Ei varmistettu)

Eikös se Sami Hyypiä aikanaan kommentoinut poikansa syntymää juurikin sanoilla "Tuli poika eli pelimies eikä lipunmyyjä"? Eli tällainen ajattelu taitaa valitettavasti elää yleisesti urheilun parissa, ei vain lätkän.

karkkimaria

Huumoria tai ei, niin kyllä (ihan näin poikalapsenkin äitinä) pistää vihaksi! Kumma juttu siltäkin kantilta, että  saman nimen ja logon alla kuitenkin pelaa myös naisten joukkue ihan Suomen korkeimmalla sarjatasolla...

Vierailija (Ei varmistettu)

USkomatonta!

Vierailija (Ei varmistettu)

On kyllä... :O

Emilia Pyykkönen
Kuplia

Joo mun mies valaisi mua aikoinaan, että sanonta on Sami Hyypiän (ilmeisesti) lanseeraama. Mutta että tosiaan paidatkin ihan!

Emilia Pyykkönen
Kuplia

Ja todellakin karkkimaria! Tämä ei loukkaa pelkästään naisena, tai pienen tyttären äitinä vaan myös tyttöjen voimsiteluvalmentajana. Tuo kertoo minusta kyseisen organisaation arvotuksesta. Yhtään en ihmettele, miksi naisten joukkuelajeissa on hankalaa!

Emilia Pyykkönen
Kuplia

Voimisteluvalmentajana siis. Maanantai-häsis ja oscarit menossa. Pahoitteluni epäselvä ulosantini.

Kristaliina
Puutalobaby

Todella mautonta. Ei kyllä naurata.

Kristaliina
Puutalobaby

Todella mautonta. Ei kyllä naurata.

Vilunkissa (Ei varmistettu) http://vilukissanvillat.blogspot.com

No onpa tosiaan mautonta, ja loukkaavaakin! Ilmeisesti Ilveksellä on sitten oman näkemyksensä mukaan varaa menettää naispuoliset fanit (joita kumminkin nykyisinkin on jo aika lailla). Vaikka aika monessa sm-liigaseurassa naiset ei kelpaa kuin pyörittämään pyllyä sinne katsomoon niissä pikkuhepeneissä...

Miwwis (Ei varmistettu)

Ärsytti niin, että laitoin palautetta aiheesta Ilveksen palaute osioon....

http://ilves.com/?page_id=2881

empuska

Hei, kuka sanoi, että vaaleanpunainen on tyttöjen väri? Jos minulla olisi poika, ostaisin tuon paidan heti ensimmäisenä ja rölläisin Ilvesfaneja!
Nimim. "Ei, minusta ei tulisi hyvää äitiä"

Tommi (Ei varmistettu)

Minulla on kaksi leikki-ikäistä tyttöä, jotka harrastavat innokkaasti taitoluistelua Tapparassa Tampereella (mm. Kiira Korven seura). Jäähalleilla törmää jatkuvasti jääkiekkoilijajunnujen ja varsinkin junnuvalmentajien alentuvaan ja ylimieliseen suhtautumiseen taitoluistelijohin, jotka ovat suurimmalta osaltaan tyttöjä. Taitaa sekin olla osa samaa kulttuuria :(

nainen (Ei varmistettu)

Mun mielestä vanha vitsi. Ymmärrän, jos on jonkun mielestä hauska. Miten kaikesta saa aina loukkaavaa ja mautonta ja kamalaa?

Eikä todellakaan ole mikään Sami Hyypiän lanseeraama! Kohta vihaiset muijat laittaa hatemailia Hyypiälle, miettimättä kahta kertaa...

"Vaikka aika monessa sm-liigaseurassa naiset ei kelpaa kuin pyörittämään pyllyä sinne katsomoon niissä pikkuhepeneissä..."

Mihin niiden pitäisi kelvata niissä sm-liigaseuroissa? Cheerleadereista marmattavat ihmiset ovat samoja, joiden mielestä jääkiekko on väkivaltainen apinalaji. Ketään niistä tytöistä ei ole sinne pakotettu tanssimaan, ja monet miehet ja naiset nimenomaan ovat ylpeitä moisista akrobaattisista suorituksista.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei silti yhtä loukkaavaa ja mautonta kuin tämä blogi ja maailmankuva jota se edustaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tapparan pelaaja Ville Nieminen on sanonut noin. Varmaan siis Tampereen sisäistä huumaria..... Sami Hyypiällä ei siis mitään tekoa asian kanssa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei mielenpahoittaja RYn jäsenet.....

Mikä teitä nyt loukkaa? Tuossa ei kai missään kerrota että naiset olisi niitä lipunmyyjiä tms?
Se nyt kai on ihan omaa typeryyttänne jos asetutte lipunmyyjän asemaan.
Nuo potkupuvut vai mitä lienee taitavat kuitenkin sopia sekä pojille että tytöille.
Kai tiedätte että mitään värikoodistoa ei ole olemassakaan joka pakottaa ostaa tietyn värisen asun sukupuolen mukaan eli siitä vaan pelimies potkupuku tyttären päälle ja pojalle lipunmyyjä.

Neiti Nivealle. Kukaan mies ei IKINÄ valittaisi jos Nivean mainos olis toisinpäin että nainen kilpailis.

Vierailija (Ei varmistettu)

niinkuin pari muutakin täällä jo ehti kommentoida: millä perusteella lipunmyyjäpaita kuuluu tytöille ja pelimiespotkupuku pojille? mikä estää pukemasta poikaa vaaleanpunaiseen paitaan tai tyttöä siniseen potkupukuun? tästä asetelmasta herneiden nenään vetäminen kertoo kyllä aika paljon niistä vetäjistäkin eikä tuotteiden suunnittelijoista... :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Jos seuralla on naisjoukkuekin, voisi ehkä harkita hiukan erilaista paitaa tytöille. Pelimiestekstit pois ja samanlaiset paidat tytöille ja pojille. Tuskin lipunmyyjätkään tuosta ilahtuvat. Voisihan lipunmyyjäkin sitä paitsi olla miespuolinen. Parempaa harkintaa ja suunnittelua fanituotteille jatkossa. Mutta myynti ratkaisee varmasti tuonkin tuotteen kohtalon, yleisö ja seuran fanit ratkaisevat.

Vierailija (Ei varmistettu)

^Miksi sitten ei olisi sinistä Lipunmyyjä-paitaa ja vaaleanpunaista Pelimies-paitaa?

Juntit (Ei varmistettu)

No varmaan noita saamarin sinisiä paitoja on sit "Pelinainen"+"Lipunmyyjä" tekstilläki ja vaaleenpunasia "Pelimies" tekstillä myös.... Ihanko oikeesti te dorkat vetootte siihen et "no eihä noissa nyt lue kelle ne on tarkotettu herran jumala"......... Hohhoijaa. Enemmä tässä toi tommone saatanan viisastelu ärsyttää ku noi ite paidat... Oha noi nyt vähän hölmöjä ja oksettavia, mut yhtä hölmöjä ku kaikki "isin kulta" "äitin mussukka" "suomen paras vekara" paidat mitä en omalleni kyllä ostais. Yäk. Enkä kyllä pukis mun poikaa vaaleenpunaseen ikinä, ostakoo sit ite ällöt vaaleenpunaset kauluspaitansa jos haluu.

Vierailija (Ei varmistettu)

Lässyti lää. Voidaan me leikkiä ettei tuo vaaleanpunainen väri viittaa tyttöön ja sininen poikaan, mutta se ei muuta mitään. Väsynyt on myös tuon "mielensäpahoittaja"-läppä. Jos on aihetta, niin loukkaantua saa ja mielestäni se on ihan paikallaan tässä. Ei mikään maailman isoin ongelma, mut just ihan törkeen ankea.

Joo ja Sami Hyypiä on käyttänyt kyseistä lausetta: http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288337685602.html . Mutta kyllähän sen ymmärtää kun urheilijaporukoissa elämänsä on hengannut.

Vierailija (Ei varmistettu)

Valitettavaa ja menee nimenomaan äijämeiniki-kategoriaan johon kuuluu jääkiekko, keskiolut ja nuuska/rööki jne jne

Iltapäivälehdistä saa lukea taas tänäänkin helsingin äijämeiningistä ja kuinka tämä kyseinen laji on itse itsensä pahin vastustaja.
Yrittävät saada lajin loppumaan kaikilla keinoilla.

Kökkis (Ei varmistettu)

Kylläpä naurattaa argumentoinnin taso kommenteissa. Lipunmyyjä puvut on aivan varmasti nimenomaan suunniteltu tytöille, jos taustalla kerran on tälläinen "hassu" sisäpiirivitsi mistä on kommenteissa keskustelukin. Epäilen myöskin, että kyseisessä puljussa oltaisiin niin vallankumouksellisia ja lähdettäisiin tekemään OH vaaleanpunaisia paitoja pojille, mikä tuntuu lapsellisuudessaan olevan tabu, varsinkin kun toisessa paidassa kuitenkin lukee MIES, sen voisi olettaa olevan pojalle.

Myöskin kommentoijille, joiden mielestä on kommentoijien oma vika asettaa itsensä lipunmyyjien paikalle voisivat itse asettua vaikkapa naisurheilijan kenkiin ja miettiä mikä fiilis jää tuollaisista stereotypioista.

Itkijät (Ei varmistettu)

Joo parempi hengata urheilijaporukoissa joissa on huumorintajua, kuin näissä missä mielensäpahoittajat hengaa ja itkee. Eihän tätä kestä.
Itkekää, itkekää... maailma on paha!

Itse viljelettä täällä sukupuolijakoo että sininen on poika ja punainen on tyttö.... älkää nyt vaan suututtako feministien telaketjuosastoa... ne vasta "hurjia" on.

Terveisin, Juntti vaaleanpunaisessa paidassa

Vierailija (Ei varmistettu)

Jos toista sukupuolta pistettäs tuolla tavalla hauskasti halvalla niin ei taatusti nousisi vastaavaa kohua. Musta toi on ihan hauska juttu, kun sen vaan osaa ottaa niin. Terveisin se, joka totesi itselle miehelleen lapsen synnyttyä Hyypiää siteeraten että Aivan Ihana Lipunmyyjä tuli.

Vierailija (Ei varmistettu)

PeliMIES, työMIES... onhan näitä.
Siirtykäämme neutraaliin pelihenkilö ja työhenkilö ilmauksiin ettei itkijöillä mene murot nenuun.

Kerrohan paljonko niitä katsojia käy näissä naisurheilijoiden matseissa eli vaikka lätkän sm-tasolla? Eihän ne kiinnosta edes feministilepakkoja.

Juntit (Ei varmistettu)

No yäks :) Itekää en laittas kylä vaalenpunasta tyttönäkää päälle, mä käytän vaa niitä poikien värejä. Mulle ihan sama mitä muut käyttää, nää viisastelijat tääl kommenteissa vaa oli vielä kaameempii ku noi ite paidat. Sula on varmaan kotona kans semmone "suomen paras vekara" paita, Itkijä.

Vierailija (Ei varmistettu)

"Kysypä toimittajana Ilvekseltä, miksi tuollaisia myydään, ja kysy sitten tasa-arvovaltuutetun kanta."

-Veikkaan, että ilves ei osaa vastata.

Parhautta lukee näitä teiän viestejä voi hyvää päivää :D Minä ainaki ostaisin tyttärelleni tuommosen hienon "Pelimies" -paidan, vaikka en kyseisen joukkueen fani olekaan. Ja nyt kuitenkin joku kysyy "ostaisitko pojallesi Lipunmyyjä -paitaa?"
Vastaus: kyllä ostaisin, mutta en ehkä vaaleanpunaista. En myöskään tyttärelleni ostaisi vaaleanpunaista paitaa.

Hiviö kö (Ei varmistettu)

Täällähän tuntuu olevan paljon asiasta loukkaantuneita.
Ihan loistavaa :)

Raipe (Ei varmistettu) http://www.ilves.com

Vastaloukkaantujat lienee tän kommenttiketjun hupaisin anti. =D

Jokainen voi kysyä itseltään, että kumpaanko tuo Pelimies sinisessä paidassa viittaa enemmän, sukupuolineutraaliuteen vai pojalle tarkoitettuun paitaan.

Ja hernenokille sanottaakoon jo valmiiksi, ettei sukupuolineutraalius todellakaan pidä olla mikään pyrkimys ja itseisarvo, mutta sellaiseen on pyrittävä silloin jos tilanteesta on muuten kehkeytymässä miespuolista tai naispuolista alistava. Kuten tässä.

Jokainen osaa tämän rajanvedon omalla maalaisjärjellään tehdä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mestis-Ilves voi kauden jälkeen ostaa kaikille pelaajilleen lipunmyyjä paidat....noutaja tulee.

Kaksinaismoralisti (Ei varmistettu)

Iljettävää, nimittäin toimittajan ja usean kommentoijan stereotypioiva luokittelu "lipunmyyjä"-paidan osoittamisesta ainoastaan tytöille - ilmeisesti jostain ihmeellisestä syystä ainoastaan paidan väriin vedoten? Ilmeisesti myös pienten poikalasten kutsuminen kaksinaismerkityksellisesti "pelimiehiksi" on toimittajan mielestä sitten taas sopivaa käytöstä, kunhan vaan suloisia pikku prinsessoja ei alempiarvoisteta vahingossakaan (koska toimittajalla tuntuu olevan myös jonkinlainen tarve esittää lipunmyyjät ammattikuntana jotenkin alempiarvoisena, kuin esimerkiksi jääkiekkoilijat?) Lisäksi kulttuurilliset referenssit tuntuvat olevan hieman haussa.

Teen tänään ilmoituksen tämän palstan toimittajasta tasa-arvovaltuutetulle sekä lastensuojeluvirastoon lasten patriarkaalisen yhteiskunnan ulkopuolelta asettavia stereotypioivia roolimalleja tukevasta ja niitä voimakkaasti julkituomasta tekstistä, joka toimintama ei mielestäni sovellu ammattijournalistin - oletusarvoisesti - objektiiviseen raportointitapaan. Teen lisäksi tutkintapyynnön Tampereen poliisilaitokselle Ilves Ry:n toimintaa tarkoituksellisesti haittaavasta julkaisusta.

Nauti vankilastasi.

Mainosmies (Ei varmistettu)

Tamperelaista junttihuumoria. Käykää nyt joskus sielläpäin niin huomaatte, ettei siitä jurpolasta voi tuon fiksumpaa tullakaan.

Tuosta Niveasta vielä: Nivea-mainonta kaiken kaikkiaan on saksalaisen keskiluokkaisen yhteiskunnan peili. Siis sellaisen keskiluokan, jossa herr Doktor ajaa Audilla töihin autobahnia pitkin ja frau käy shoppailemassa jotain kivaa. Esimerkiksi Nivean dödöä, ettei dunkkaa kun herr Doktor tulee kotiin.

Täällä Suomessa tasa-arvo ja sukupuolisensitiivisyys ovat sitä verta valtavirtaa (ainakin eteläisissä rannikkokaupungeissa, joissa on yli 150 000 asukasta), että aika moni asia pistää silmään. Kuten jurpoilu tai keskieurooppalainen nais/miesroolitus.

Ermeli (Ei varmistettu)

Kaipa se on sallittua ostaa pojallekin vaaleanpunainen lipunmyyjä potkupuku tai tytölle sininen potkupuku pelimies tekstillä. Pelinainen paitaa, minkään värisenä ei ilmeisesti ole tarjolla.

Vierailija (Ei varmistettu)

Millainen sairas vanhempi (äiti) ostaisi pienelle tyttölapselle "Pelinainen"-paidan, olipa minkävärinen tahansa??! Samalla korvikset ja korkkarit 3-vuotiaalle, niinkö?

Vierailija (Ei varmistettu)

Ai että kyllä sydäntä lämmittää aina kun joku vetää tämmöisestä asiasta herneet nenään...kiitos ja kunnia kukkahattutädeille ja ituhipeille :) piristitte jälleen päivääni

Femi Nisti (Ei varmistettu)

Ainoa uskomaton asia on taas kerran se, kuinka tästäkin voi joku hermostua? Ja vielä kehtaa laittaa palautetta jonnekin?! Täysin mitätön ja selkeästi huumorilla tehty juttu ja heti on joku bloggaamassa ja kailottamassa tasa-arvon, asennekasvatuksen ja [lisää random nillitysaihe tähän] puoleta. Löysää hei vähän nutturaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tää toimittaja on ihkaelävä pissis. Ikää en tiedä mutta arvaisin että jotain 19v.

Kyllä mä näen tuossa sukupuolisensitiivisyyttä. Ja tollasiin asioihin on hyvä suhtautua kriittisesti, koska sukupuolirooleja ja -käytösmalleja otetaan paljon annettuna, ilman että niitä kysenalaistaa mainonassa ja muussa mediassa. Eli ei sen kummemmin ajatella syvemmin kun vähän niin kuin alitajuisesti  tarjotaan tietylaista arvomaailmaa.

Toisille tämä on mielensäpahoittamisjuttu, mikä on aivan sallittua. Musta on vähän hurjaa sanoa, että ei, sä et saa tästä nyt suuttua ja kuitata tämä koko homma sillä. Hirveesti ei pystytä argumentoimaan siihen, että miten tuota ei voisi nähdä sukupolisensitiivisenä ja mahdollisesti tyttöjä vähättelevänä.

Kannattaa oikeasti vähän avata omia silmiä, ja katsella mainoksia tai vaikkapa näitä lastenvaatteita uusin, kriittisin silmin. Arvoja ja rooleja todennetaan yhteiskunnassa monin eri tavoin, ja minusta tässä on nyt yksi esimerkki. 

Sekin on jännä juttu, että täällä kommentoivat ovat nyt yhtäkkisen liberaaleja. "Voihan vaaleanpunainen olla poikienkin väri". Mulla ei taida nyt olla heittää tähän mitään tutkimusta, mutta väitän nyt mutulla että vielä ei asenteellisesti olla valtavirran kanssa ihan noissa samoissa ajatuksissa.

Suomen kielessä on vielä paljon sukupuolisidoinnaisia sanoja, esimerkiksi työnimikkeet, kun naiset ei ollu töissä vaan kotona muksujen kanssa. Toinen esimerkki on sukupuolisensitiivinen käsityönopetus koulussa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Voitte loputtomiin kinata onko sukupuolimalli paitojen värin mukaan vain katsojan päässä vai alunperin olemassa. Se että asian esille nostamista sanotaan itkemiseksi, on todella taantumuksellista. Se että miellämme vaaleanpunaiseen sonnustautuvat "lipunmyyjiksi", ko. väriäkin on helpompi sanoa ällöksi ja että vaaleansininen on pojille tai neutraali (man on englanniksikin sekä mies että ihminen) ei ole ihan oma valinta. Sukupuolimalleihin me kasvamme ja ellemme niitä ihan itse kyseenalaista ja vaadi muuttumaan (vaikkapa itkemällä tällaisista asioista), eivät ne mihinkään muutukaan. Omasta mielestäni yleisesti ollaan jo pari vuosikymmentä oltu menossa kohti konservatiivisempia aikoja näissä asioissa.

empuska

Entäs sitten toistepäin? Kuka ihmeen keila-aivo ostaa VAUVALLENSA potkupuvun alleviivatakseen, että se mukula lähtee runkkaamaan kaikkea vastaantulevaa Duracell-pupun tavoin? Ei sitä vauvoja pueta "Helvetin horo"-potkupukuihinkaan ja kyseenalaisesti tosi hyvä vanhempi, jos oman lapsensa playboytaipumuksia tuolla tavoin tahtoo korostaa tuossa iässä...! Ihana tämä suomen kieli ja mielikuvituksellinen mielensäpahoittelu. <3

Eniten noissa puvuissa kyllä kauhistuttaa toi Ilveksen logo, että miksi hyviä potkupukuja tuolleen pilamaan! Ehdottomasti rumin koko SM-liigassa!

empuska

Ja hyvä luoja, huonosta huumorista saa ja pitääkin kailottaa ja valittaa, että se on huonoa ja miksi se on huonoa. Aivan luokatontahan viihdettä tässä maailmassa olisi, jos koomikot olisivat yhtä juntteja kuin tavalliset tampiot.

Pierailija (Ei varmistettu)

Kirjoittajan kuvaus itsestään:

"on seurapiiritoimittaja, joka käy työkseen juhlimassa."

Tämä kertoneekin kaiken. Case closed.

Vierailija (Ei varmistettu)

Oksettava blogi. Jos stereotypia on olemassa, onneksi olkoon sen vahvistamisesta päivittäisellä tasolla.

Vierailija (Ei varmistettu)

miks se muuten on isä (edes suluissa), joka ostaa/ei osta tyttärelleen sitä paitaa? koska äidit eivät käy jääkiekkopeleissä?

itse naisurheilijana en pätkääkään moisista paidoista häiriinny, joskaan en kyllä omia lapsiani pukis mihinkään ällöttävään muka-hauskaan tekstipaitaan muutenkaan. ällöttävä ja muka-hauska siis riippumatta siitä kenelle ne paidat nyt on tarkotettu ja luki niissä sitten pelinainen/-mies/-henkilö tai mitä tahansa.

itse naisurheilijana myöskin huomattavasti mieluummin seuraan miesten urheilua niissä lajeissa, joissa se on valtavirtaa. omat lajini ovat sattumalta (lähes) puhtaasti naisten lajeja ja siksi suhteellisen marginaalisia, mutta seuraisin todennäköisesti mieluummin miesten jääkiekkoa ja jalkapalloa kuin näitä lajeja vaikka niitä telkkarissa näytettäisiinkin.

ja mitä nyt paitojen väreihin ja teksteihin tulee, niin toki itsekin oletan vaaleanpunaisen olevan tytöille ja sinisen pojille mutta mikään ei PAKOTTAISI minua olettamaan niin. jossain toisessa kulttuurissa tällaista oletusta värien perusteella tuskin syntyisikään. toki pelimies sanana myös pitää sisällään sukupuolen, mutta on mielestäni kuitenkin niin vakiintunut käsite että käy kummalle sukupuolelle tahansa.

ylipäätään ihmetyttää miten niin kovin moni tässä maailmassa tuntuu jaksavan tuohtua niin mitättömistä asioista.

Vierailija (Ei varmistettu)

Törkeintä tässä on väite siitä, että Ilveksessä olisi pelimiehiä.

empuska

Mun mielestä on vain niin luttanaa, miten "rationaalisesti" käyttäytyviä nämä kommentoijat ovat; sen sijaan, että nillittäisivät jotain järkevää takaisin, pitää hyökätä ihmisten kimppuun kuin itse ajatusmallin. Lily lukevat lätkäfanit, vuoden irrationaalisimmat kalsarit persvaossa lönkyttäjät!

Pages

Kommentoi