Värejä maaliskuulle

Tässä vaiheessa talvea alkaa aina iskeä pieni epätoivo, sillä kaipaan värejä ja lämpöä niin, että se tuntuu melkein fyysisenä puutteena.

Samaan aikaan haluaisin kuitenkin oppia arvostamaan maaliskuuta ja elämään Suomessa jatkuvasti muualle haikailematta. Kokosin siis tähän postaukseen muutamia asioita, joilla olen pyrkinyt saamaan maaliskuuhun väriä.

 1. Pikkelöidyt vihanneksetTämä oli minulle talven suurimpia ruokaoivalluksia! Olen pikkelöinyt muun muassa punakaalia ja punasipulia, joista syntyy ihana lisäke ruokiin sekä vaikkapa vegaaninen leivänpäällys. Muutenkin haluan kuvitella mahdollisimman värikkäiden annosten luomisen olevan vastalääkettä tähän loskaiseen harmauteen.
 2. Vera Chytilova – Daisies (Sedmikrasky, 1966)

  Riemastuttava, outo ja feministinen elokuva kahden tytön kapinasta Neuvostoliiton miehittämässä, yhteiskunnallisilta normeiltaan ahtaassa Tsekkoslovakiassa. Chytilovà oli osa elokuvan niin kutsuttua uutta aaltoa, joka kapinoi klassisen elokuvan kapeita normeja vastaan luovilla tavoilla.

 3. Karoliina Hellberg (Didrichsenin taidemuseossa, 5.5. asti)
  Karoliina Hellberg – Ingrid (2017)

  Karoliina Hellbergin värikylläiset, tunnelmalliset ja salaperäisetkin teokset ovat väriterapiaa parhaimmillaan. Lisäksi Didrichsenin taidemuseo on jo paikkanakin vierailun arvoinen.

 4. Frantisek Kupka (Ateneum, 19.5. asti)
  František Kupka, Huulipuna II (1908) Centre Pompidou

  Tsekkiläisen abstraktion pioneeri Frantisek Kupka (1871 – 1957) on saanut Ateneumissa hienon retrospektiivisen näyttelyn, joka kartoittaa hänen maalaustaiteensa kehittymistä esittävästä kohti abstraktia värimaalausta. Hienosti kuratoitu näyttely on väripilkku maaliskuun koleudessa.

 5. Joao GilbertoBrasilialaisen Gilberton bossa nova lämmittää sisältä päin.

Lisäksi tärkeä seikka on tietenkin hemmottelu! Tähän sisältyy muun muassa itsetehdyt kasvonaamiot ja kuorinnat, neilikat sekä kakut.

Mukavaa maaliskuuta!

Vera Chytilovà – Daisies (1966)
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *