Kesänäyttelyitä

Tajusin tässä muutama viikko sitten, etten ollut vielä ehtinyt kesänäyttelyitä kiertämään. Viime vuonna kävin katsomassa Purnun, Mäntän kuvataideviikot ja Fiskarsin ruukin. Tänä vuonna tosiaan olin niin myöhään liikkeellä, että jäi tasan kaksi sunnuntaita aikaa kiertää kesänäyttelyitä. Edellis sunnuntaina pistäydyimme Purnussa ja Mäntän kuvataideviikoilla. Nyt tänään sunnuntaina melkein jokaisen kesänäyttelypaikan sulkeutuessa, kävimme katsomassa Ars Auttoisen ja Villa Rosaan -näyttelyt.

Harmi, että ehdin näin myöhään näyttelyihin, koska nyt kukaan ei voi matkata tämän kirjoituksen perusteella kesänäyttelyihin… Ensi vuodeksi kannattaa siis pistää paikat muistiin, josseivät siis ole jo entuudestaan tuttuja. En aijo nyt kirjoittaa, mitään arviointa, vain muutamalla sanalla näyttelyistä ja paikoista.

Purnu

Purnu ei ehkä ollut ihan yhtä hyvä, kuin aikaisemmin. Mutta en koskaan ole tähän mennässä vielä ollut tykkäämättä yhdestäkään kesänäyttelystä. Purnu paikkana on todella ihana ja rauhaisa.

dsc_7024.jpg

Purnun tämän vuoden taitelijat olivat: Antti Arkoma, Enoch Bergsten, Anna Estarriola, Marjatta Hanhijoki, Emma Helle, Sampsa Indrén, Hanna Kanto, Jouna Karsi, Tuomo Laakso, Virve Lilja, Erica Nyholm, Kaija Poijula, Tuomo Rainio, Carita Savolainen, Veikko Saarivaara ja Hanna Westerberg 

dsc_7000.jpgTuomo Laakson maalauksia

dsc_7019.jpgSampsa Indrénin teoksia

Ihastuin eritoteen Indrénin teoksiin! Mutta olihan Purnussa myös muita suosikkejani… Odotin enemmän ulkona olevia teoksia, mutta tällä kertaa ne oli jätetty vähälle, ainoastaan löytyi joka vuotiset Aimo Tukiaisen teokset Purnun nurmi ympäristöstä.

Purnusta ollaan aina jatkettu kätevästi Mäntän kuvataideviikoilla ja niin myös tänä vuonna. Mäntän kuvataideviikot Pekilossa olivat jälleen kerran hyvät.

Mäntän kuvataideviikot

Tämän vuoden näyttelyt Mäntässä olivat kiinnostavia.

Tämän vuoden taitelijat: Panos Balomenos, Sylvia Grace Borda (CAN), Sezgin Boynik & Minna L. Henriksson, Diego Bruno, Pira Cousin, William Dennisuk, Edwina Goldstone, Ana Gutieszca, Minna Haukka & Paulina Egle Pukyte (LI), Sasha Huber & Petri Saarikko, Jon Irigoyen, Jakob Johannsen, Tellervo Kalleinen & Oliver Kochta-Kalleinen, Shinji Kanki, Hilda Kozári, Karolina Kucia, Ray Langenbach & David A. R. Ross, Nea Lindgrén, Meri Linna, Harrie Liveart, Christelle Mas, Ahsan Masood (PK), Mime, Mark Mitchell, David Muoz, NÆS | Nomad Agency / Archive of Emergent Studies, Nana & Felix, Tero Nauha, Egle Oddo, Ore.e Jalostamot (Hevoslinja), Jyri Pitkänen, Sepideh Rahaa, Minna Rainio & Mark Roberts, Bita Razavi, Yvapurü Samaniego (yhteistyössä Frank Schoepgensin kanssa), Jaanus Samma (EST) (yhteistyössä Alo Paistikin kanssa), Carolina Sandell, Dwi Setianto, Suohpanterror, Third Space, Martta Tuomaala, Sándor Vály, Adolfo Vera

 

Erityisesti mieleeni jäi Dwi Setianton pitkä piirros. Suohpanterrorin teokset ovat kiinnostaneet ja olivat juuri niin hyvä kuin ajattelin. Mukaan läppärin kanteen lähti myös tarra! Olihan siellä, vaikka mitä kiinnostavaa, ei vain tullut otettua juurikaan kuvia, joten muistini on huono ja näyttelymuistikirjanikaan ei juurikaan kerro minulle enempää.

 

dsc_7032.jpg

Automatkat Suomen kesässä tuo aina mieleeni lapsuuden kesät. Äiti, isä ja sisko autossa kanssani ja sitten käytiin jos missäkkin. Nyt on tullut hirveä tarve kotimaamatkailuun. Olin niin innoissani, niin kaunista. Aurinko, vihreää, peltoja, järvi ja vanhoja maalaismaisemia.

Matkalla Auttoisille löysimme sattumalta mukavan kahvilan matka varrelta…

dsc_7042.jpg

 

dsc_7046.jpg

Palsan mylly! Ihan todella kaunis paikka pysähtyä. Paikassa oli myös museo minne emme matkanneet. Mutta kahvi ja pulla oli maistuvaa ja ympäristössä sielu lepää. Suosittelen todella lämmöllä tätä paikkaa, jos on näillä nurkilla kesä aikaan liikenteessä.

DSC_7041.JPG

DSC_7050.JPG

DSC_7052.JPG

Ars Auttoinen

Tämän kesän taitelijat: Vera Arjoma, Paula Lehtonen, Teemu Mäki, Riikka Toivonen, J.A. Juvani, Jenny Suhonen, Vappu Rossi, Leena Kela, J-P Köykkä, Annika Dahlsten, Kati Åberg, Venla Helenius & Anniina Ala-Ruona, Taneli Rautiainen, Liisa Ahola & Veera Salmio, Pilvi Ojala, Enni Suominen, Elina Autio, Pauliina Kaasalainen, Corinna Helenelund, Johanna Lecklin

Moni taitelija oli minulle tuttuja ja osa teoksista oli myös jo nähtyjä. Vanha koulurakennus on hyvin mielenkiintoinen paikkana, tykkään rakennuksen pinnoista ja tunnelmasta. Kesänäyttelylle todella hauska paikka, mutta myös ehkä hieman haastavakin.

DSC_7061.JPG

DSC_7062.JPG

Väkeä riitti näyttelyssä, näin viimeisenä aukiolo päivänä. Tuntuu niin oudolta, että kesänäyttely kohteet sulkevat jo ovensa ja pitää taas alkaa odottaa ensikesään. Mihin se kesä meni? Tuliko se edes koskaan?

Matka jatkui kohti Orimattilaa…

DSC_7064.JPG

DSC_7069.JPG

Ennen Orimattilaa piti kuitenkin pysähtyä syömään. Oltiin kuultu paljon juttua Lahdessa sijaitsevasta huoltoasemasta, josta sai jenkkihamppareita. No sitähän sitä pitikin lähteä testaamaan.

DSC_7075.JPG

Vegehamppari oli hyvää, mutta annos oli niin iso, että olin siitä täynnä koko loppupäivän. Sekä bataattiranskikset niin suolaisia, että tuli juotua paaaljon vettä matkan varrella. Mutta kiva idea, hyvä pikaruoka ravintola ruoka ja mukavan näköinen ulkoapäin. Väkeä oli niin paljon, että paikasta ei oikeen saanut hyvää kuvaa! Pika kievariin, jos tuhteja hamppareita mieltää!

Villa Roosa

DSC_7076.JPG

DSC_7078.JPG

En ollutkaan koskaan ennen käynyt Villa Roosassa, vanhassa huopatossutehtaassa. Villa Roosankin näyttelystä löytyi monta tuttua teosta ja taiteilijaa. Moni suosikki taitelijoitani samassa paikkaa yhtä aikaa. Näyttely oli jotenkin hyvin pieni, olin jotenkin viimeisten teosten äärellä hämmentynyt ja yllättynyt, ”ai tässäkö tämä olikin”. Olisin mielelläni katsonut lisääkin!

Taiteilijat: Samuli Heimonen, Päivi Hirsiaho, Jouna Karsi, Anssi Kasitonni, Teemu Korpela, Kati Lehtonen, Lotta Mattila, Anne Meskanen-Barman, Lauri Nykopp, Pilvi Ojala, Marja Pirilä, Risto Puurunen, Tiina Pyykkinen, Tatu Tuominen, Ilkka Virtanen, Charlotta Östlund sekä Metaria-ryhmä.

 

Seuraavaa autoili retkeä odotellessa. Kohteena tulee varmasti olemaan nyt sitten museot, joihin pääsee museokortilla! Tarkoituksena olisi vielä lähipäivinä tehdä vähän pidempi retki itään päin ja kierrellä siellä kaupunkeja.

 

 

kulttuuri suosittelen suosittelen matkat
Kommentit (3)
 1. Moikka! Mites noi Purnun työt valitaan? En oo ikinä kuullut koko mestasta.

  Mäntässä olis ihana keretä vielä käymään, vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta toi Hammin ja Kamangerin kokooma näyttely!

  1. Olin parisen vuotta sitten Purnussa töissäkin. Purnussa on esimmäinen kesänäyttely pidetty jo vuonna 1967, joten vanhasta kesänäytely kohteesta on kyse. Siellä oli tänä vuonna Pessi Rautio kuratoimassa näyttelyn. Sinne säätiö käsittääkseni valitsee kuraattorin joka vuosi, joka sitten kuratoi näyttelyn.

   Tosi kiva paikka kannattaa ensi kesänä koittaa poiketa!

   1. No oho, suuri aukko sivistykessäni siis! Kiitos sen paikkaamisesta 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *