Museokortteilua

Museokorttiini hurahtaneena olen nyt käyttänyt sitä taas monessa paikassa, aikseimmin listaamieni museoiden lisäksi. Käväisin joitain viikkoja sitten Helsingissä museokortteilemassa ja tällä kertaa galleriakierroksen lomassa käväisin Kiasmassa ja Ateneumissa.

Ajattelin nyt vasta kirjoittaa juttua, kun minun siellä ollessani siellä ei ollut minulle uutta kuin Jani Leinosen; Tottelemattomuuskoulu, jota voin kyllä suositella. Tänään puolestaan aukesi kaksi uutta näyttelyä Markus Heikkerö ja Eri mieltä.

Odotan itse innolla, että pääsen nää näyttelyt katsomaan! Eri mieltä näyttelyä odotan, sillä kantaa ottavat teokset ovat aina kiehtovia sekä inspiroivia. Enää en tiedä kuinka monesti olen museokorttiani käyttänyt, mutta olen yhä sitä mieltä, että se on virkistävä uutuus museoille ja itselleni hinta oli mielestäni halpa siihen nähden miten paljon pidän museoissa käymisestä. 

Ateneumissa puolestaan kävin katsomassa Tarujen kansat näyttelyn, josta pidin kovasti sillä vanhat eteenkin pohjoismaiset sadut ja niiden kuvitukset kiehtovat minua. Seuraavaksi Ateneumilla on vuorossa Henri Cartier-Bressonjota myös odotankin jo. Hän oli viime vuosi sada merkittävimpiä valokuvaajia. Onkin jo vähän aikaa valokuvanäyttelyistä missä olisin ollut. Ensi kuussa siis on selvästi taas Helsinki ja museot listalla. 

DSC_1904.jpg

 

Kommentit (1)
  1. Vitsit, olen vähän kade kaikille niille jotka asuvat mitenkään järkevän matkan päässä Ateneumin, Kiasman ja muun Helsingin museotarjonnasta. Nuo Cartier-Bressonin valokuvat ovat kyllä sen verran iso juttu, että sitä varten pitää kyllä hypätä junaan ja tulla viettämään museopäivää. Mitähän muuta sitä samaan päivään yhdistäisi; kulttuuria vai jotain ihan muuta…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *