Boheemi Berliini (ja muut loppuvuoden Areena-tärpit)

ylepressi73-20181106.jpgToisinaan olen kammonnut vuodenvaihteen pitkiltä ja pysähtyneiltä tuntuvia pyhiä jo etukäteen, mutta tällä kertaa odotan välipäivien kotihimmailuun vetäytymistä innolla. Suunnitelma on selvä: pino kirjoja sekä joukko parempaan hetkeen säästeltyjä elokuvia ja tv-sarjoja. Ehkäpä myös retki elokuviin, sillä vielä on näkemättä ainakin kovasti kehuttu The Rider ja vuoden lopussa teattereihin saapuva Shoplifters. Vuodenvaihteessa sulkeutuvaan Elokuvateatteri Orioniinkin tekisi kovasti mieli ehtiä.

Viime viikkoina olen havahtunut erityisesti vähemmälle huomioille jääneen Yle Areenan tarjontaan, jota ei voi liiaksi hehkuttaa. Suurin syy tähän on hurahtaminen 20-luvun dekadenssia kuohuvaan Babylon Berliniin, mutta monen monta muutakin sarjatärppiä palvelusta lötyy.

Babylon Berlin

Maailmansotien välinen Berliini vuonna 1929. Syntistä yöelämää, yhteiskunnallisia jännitteitä, huumeita, hypnoosia, poliittisia salaliittoja – ja bitte. Hyvin näytellyn sekä kustannuksia säästämättä puvustetun ja lavastetun sarjan musiikkia ollut luomassa mm. Bryan Ferry. Areenasta löytyy kaksi kautta eli yhteensä mukavat 16 jaksoa.

Yksi yö

Areenan löytöjä ovat Norjan Ylen eli Nrk:n sarjat aina Skamista lähtien. Pari-kolmekymppisten elämänvalintoja käsittelevä Nuoret ja lupaavat on tehnyt paluun palveluun, ja loistava on myös kolmevitosten pitkäksi venähtävistä treffeistä kertova Yksi yö. Samalla pääsee fiilistelemään kesäistä Osloa.

Syntinen

Kunnollinen kotiäiti lähtee perheensä kanssa rannalle ja syyllistyy spontaaniin veritekoon, jolle ei tunnu löytyvän mitään järjellistä selitystä. Rikosdraamassa on kiehtovan outo alkuasetelma, ja juttu muuttuu jakso jaksolta vain oudommaksi. Kuka Jessica Bielin näyttelemä Cora oikein on, ja mikä on hänen tarinansa? Uusi jakso kerran viikossa.

A very English scandal

Hugh Grant nähdään kuulemma elämänsä roolissa skandaalinkäryisestä salasuhteesta nuorempaan mieheen kärähtävänä poliitikkona. 60-luvun Lontooseen sijoittuva minisarja on katseltavissa enää pari viikkoa, joten kannattaa ehkä aloittaa tästä.

+ elokuvat

Syksyisen Teeman elokuvafestivaalin jäljiltä Areenasta löytyy vielä paljonkin katsottavaa. Suosituksina ainakin Grace Jones -dokkari Bloodlight and Bami sekä Ruben Östlundin taidemaailmaa (ja vähän muutakin) satirisoiva The Square.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *