Dokkarikuume

forestofthedancingspirits1.jpgDokumenttielokuva elää suoranaista kulta-aikaa, ja mikäs sen mukavampaa. Dokkari elokuvateatterilevityksessä ei ole enää ihme eikä mikään, ja viime vuoden ylistetympien leffojen joukkoon kuuluivat muun muassa Searching for Sugarman ja The Act of Killing. Onnekkaasti jo 13. toimintavuottaan viettävä DocPoint-festari keikkuu tietysti pioneerina dokkaribuumin kärjessä ja tuo piristystä tammikuun pimeyteen.

Leffoja festarilla pyörii taas reilusti yli 100, eli jokaiselle jotakin. Bongasin alle joukosta muutaman kiinnostavan tapauksen, sopivasti viikonlopuksi. Jos taas haluaa (uskaltaa?) nyrjäyttää ajatuksiaan perusdokkareitakin syvällisemmin, ohjelmistosta löytyy tällä kertaa myös kokeellisen dokumenttielokuvan avantgardistisia helmiä… hint, hint.

1. Sacro Gra

Venetsian elokuvajuhlien Kultainen leijona meni tällä kertaa ensimmäistä kertaa dokkarille. Jonkinlainen virstanpylväs kai sekin! Leffan inspiraatio löytyy Roomaa kiertävän kehätien varrelta.

2. Missing Picture

Cannesissa palkittu ja Oscar-ehdokkaaksikin valittu dokumenttielokuva Kambodžan kansanmurhasta löytää persoonallisen lähestymistavan raskaaseen aiheeseen.

3. 20 feet from Stardom

Oscar-ehdokkaiden listalta löytyy tämäkin taustalaulajien työstä ja unelmista kertova dokkari. Niin lähellä mutta kuitenkin niin kaukana!

4. Salma

DocPointissa vierailevan brittiohjaajan tuorein elokuva kertoo itsepintaisen runolijasielun halusta ilmaista itseään, vaikka se ei intialaisnaiselle langetettuun sosiaaliseen rooliin sopinutkaan.

5. Forest of the Dancing Spirits

Ruotsalainen dokumentaristi sukeltaa Kongon viidakossa elävien Aka-pygmien elämään.

DocPoint on käynnissä nyt ja pyörii Helsingin teattereissa 2.2. asti.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *