Kovaotteiset miehet

banshee_season_3_trailer-image-01.jpgMies, nyrkki ja oikeudentunto. Viime  aikoina on tultu oltua niin sanotusti ikiaikaisten perusasioiden äärellä. Kuvia kumartamaton yksinäinen sankari, jonka katseessa kajastaa synkkä menneisyys. Menetetty rakkaus kenties. Tiellä loputtomia haastajia ja tilanteita, joita ei puhumalla ratkaista. Ja niin edelleen, näitä tarinoitahan riittää. HBO Nordicilta löytyvä Banshee on eräänlainen moderni western, jossa untematon mies vapautuu vankilasta ja saapuu ulkopuolisena nurkkakuntaiseen pikkukaupunkiin. Jotenkin rikollisesta tulee sheriffi, mutta pian käy ilmi, ettei kaupunki ole muutenkaan aivan niin idyllinen kuin miltä näyttää.

Kuulostaa vähän monien hehkuttamalta Justifiedilta, mutta sarja herättelee tuttuja kaikuja kenties myös siksi, että yhtenä tuottajista toimii Alan ”True Blood” Ball. Vai mitä sanotte uskonnollisesta pikkukaupungista tapahtumapaikkana ja hahmogalleriasta, josta löytyy niin epäilyttävän säpäköitä tarjoilijattaria kuin drag-henkisen sarkastisia sivuhahmojakin. Vampyyreita tai ihmissushia Bansheessa ei sentään seikkaile, mutta yhtälailla kiinnostavia ovat jännitteet Amish-yhteisön, intiaanireservaatin asukkien ja peruspunaniskojen välillä. Sitä ei kuitenkaan käy kieltäminen, että jo kolme kautta pyörinyt Banshee perustuu pitkälti väkivallalle ja paljaalle pinnalle. Alituisille tappelukohtauksille, joiden jälkeen ylimaalliset taistelukyvyt omaava sheriffi naksauttaa nikamansa paikoilleen ja kaataa itselleen hörpyn viskiä.

Loputtomia mäiskintäepisodeja löytyy myös Netflixillä viikko sitten alkaneessa Daredevil-sarjasta, joka on toteutettu muodikkaan tummasävyisesti. Kornit benaffleckit loistavat tällä kertaa poissaolollaan, ja huolella castattu sarja toimii ihan kivasti myös muille kuin sarjakuvanörteille. Kyseenalaista on enintään se kuinka monta kertaa jaksaa katsoa tummapukuisen oikeudenpuolustajan ilmestyvän pimeästä ja ninjaavan kaikuluotainkyvyillään pahikset kumoon. Muks, mäks, toista. Pienenpieni True Blood -aasinsilta löytyy muuten täältäkin, sillä Daredevilissä söpöilevä Deborah Ann Woll on yhtä kuin kuin neitsytvampyyri-Jessica.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *