Lateksit ojossa, karvat pystyssä

american-horror-story-4fc80fa89681f.jpgZombeilla, vampyyreilla ja kaikankarvaisilla paranormaaleilla ilmiöillä on jo keretty herkutella kosolti televisionkin puolella. Subilta tiistaina starttaava American Horror Story sen sijaan sovittaa TV-sarjaksi viljalti varioidun kirotun talon tarinan. Mukana on klassisia manattujen kauhukartanoiden kummajaisia ilkikurisista haamukaksosista kaikkitietäviin kotiapulaisiin ja kellarin nurkissa lymyäviin kammotuksiin. Pisteenä i:n päälle käytävillä hiippailee lateksiasuinen fetissimies (!). Kuten tästä voi päätellä, seksiäkin piisaa. Noh, ainakin vähän.

Pohjalla ovat silti perusperhedraaman ainekset: avioahdinko ja kapinoiva teinitytär. Itärannikon perhe päättää ratkaista perhekriisin vaihtamalla maisemaa. Uudeksi aluksi aiotun kalifornialaiskodin tiluksilla vaeltelee kuitenkin rauhattomia sieluja ruuhkaksi asti.  Mukaan on saatu mukavasti toimiva näytteljäkaarti Dylan McDermottista Jessica Langeen, joka ehdittiin jo palkita roolistaan Emmyllä ja Golden Globella.

american_horror_story_the_complete_first_season_1.pngOstaisitko tämän talon?
americanhorrorstory_vivien_ben_violet1.jpg_rgb1.jpgTervetuloa naapurustoon!

Sarja on kyllä alkutekstejä myöten oikeastikin välillä kohtalaisen kauhistuttava, ja juttuun on ympätty sopiva sekoitus kaikkea Frankensteinista Hohtoon ja Amityville Horroriin. Manatun talon tutuksi koluttu draaman kaari on saatu taivutettua sarjaksi ihan viihdyttävästi, ja jatkuvuusongelmaa on ratkottu sillä, että tulevat kaudet sijoittuvat muihin epäilemättä vähintään yhtä kauhistuttavan historian omaaviin ympäristöihin. Tulevissa kausissa nähdään kuulemma muun muassa Joseph Fiennes ja Chloë Sevigny, joten sarjan parissa saattaa tulla säpsähdeltyä vielä lisääkin.

Tätä jakso tai pari iltasaduksi ja kauniita unia!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *