Meille joilla on jo tarpeeksi

1-feature-pic20.jpgMyönnetään heti kärkeen, että en ole jouluihminen. En omaa erityisiä jouluperinteitä enkä pidä pahimillaan viikon hipsutteluajasta, jolloin kaupunki sulkee ovensa ja tutut pakenevat kukin omaan kotikoloonsa. Ruoka tuppaa mielestäni olemaan parempaa ihan tavallisina viikonloppuina ja rajansa silläkin, kuinka pitkään jaksaa ”tunnelmoida” villasukissa kirjan (tai Netflixin) äärellä. Sanomattakin lienee selvää mitä mieltä olen kauppojen tungoksessa ähisemisestä. Kinkkisestä lahjapähkäilystä ja etenekin täysin päättömästä pakko-ostamisesta ihmisille, joilla on jo ihan tarpeeksi.

Toisaalta, (hyvä) lahja tai pari on aina kiva saada. Ratkaisu tähän hulluuten löytyy tietenkin aineettomista antamuksista – ja mieluiten kulttuurisellaisista. Olen melko varma, että nämä antavat enemmän kuin esimerkiksi liian pienet villasukat, ruma tarjoiluastia, kehno elämänkertaromaani, tuoksukynttilä tai muu saamani joulun klassikkolahja. Tai vaimolle huolella lahjaksi valittu sammutuspeite (true story).

1. Leffaliput

Takuuvarma hankinta lähes kenelle tahansa on Finnkinon joululippusetti. Astetta personaallisempi (ja halvempi) vaihtoehto on Elokuva-arkiston lahjakortti. Jos tietää saajan maun ja aikataulun, lisäpisteitä saa valitsemalla tietyn leffan (Moulin Rouge -sing-along-burlesque, anyone?) ja tarjoutumalla seuraksi. Tai lastenvahdiksi.

2. Museokortti

Paras idea ikinä, todellinen gift that keeps on giving. Plus saa ostettua sikahelposti netistä.

3. Leffoja kotihiirelle

Miten olisi lahjaksi vaikkapa Netflix tai HBO Nordic? Perinteistä lahjakorttivaihtoehtoa en palveluiden sivuilta löytänyt, mutta homma onnistuu ainakin luomalla kaverille uuden käyttäjätilin ja lupaamalla maksaa palvelu vaikka vuodeksi eteenpäin. Lisäpointseja kuratoimalla korttiin saajalle profiloidut ohjelmasuositukset.

4. Painavaa (tai kevyttä) asiaa

Okei, ei ihan aineeton lahja, mutta ilahduttaa pitkään. Toisaalta, ainakin sanomalehdistä voi valita pelkästään sähköisen version padityypeille. Toimii kivasti myös ulkomaisille julkaisulle. Esimerkiksi laatuleffalehti Sight & Sound -lehden näköisversion saa 30 punnalla vuodeksi minne päin maailmaa tahansa. Ei paha.

5. Konsertti, teatteri tai festari

Keikoilla käyvälle Tiketin lahjakortti, Ooppera-tyyppille Lippupisteen vastaava. Kesän festareiden lipunmyynti näyttää myös olevan jo käynnissä. Esim. kolmen päivän early bird -setti Flow’hun, takuulla ilahduttaa.
 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *