Melkein huulilla: Oscar Isaac

Oscar Isaac Ex-MachinaScifi ei ole koskaan kiilannut kärkeen suosikkielokuvagenrejeni listalla, ja pintapuolisen filosofisia AI-tarinoita tuntuu välillä olevan kolmetoista tusinassa. Tässä kuitenkin yksi suosittelemisen arvoinen sellainen: leffateattereissa parhaillaan pyörivä Ex-Machina. Brittiohjaaja-kirjoittaja Alex Garland tunnetaan mm. 28 päivää myöhemmin ja Ole luonani aina -elokuvien käsikirjoittajana sekä leffaksikin päätyneen The Beach -romaanin kirjoittajana.

Kohtuullisen kiinnostavat lähtökohdat siis, mutta suosituksen todellinen syy löytyy näyttelijävalinnoista. Koodarinörttiä näyttelevä Domhnall Gleeson jäi mieleen esimerkiksi katkeransuloisesta Frank-leffasta, mutta erityisesti erakoituneena IT-mogulina nähtävä Oscar Isaac on nyt lukittu vahvasti sisäiselle leffatutkalleni. Roolit Inside Llewyn Davisissa ja Väkivallan vuodessa olivat harvinaisen sielukkaita, ja Ex-Machinan nähtyään Isaacin voisi kuvitella myös katkeroituneeksi Bond-pahikseksi. Niin saattaa hyvin käydäkin, sillä tulossa ovat roolit Star Wars sekä X-Men -saagoissa ja Isaac lienee pian kaikkien huulilla.

Ex-Machinan juoni kulkee suurin piirtein näin: Isaac on maailman suosituimmalla hakukoneella rikastunut eksentrinen miljonääri, joka rakentaa tekoälyä ja ryyppää futuristisessa pakopaikassaan. Innokas Gleeson kutsutaan paikalle testaamaan uusimman luomuksen kykyjä – ja ne osoittautuvatkin sitten melko yllättäviksi. Mutta ei tarinalla niin väliä, sillä elokuvan puolivälistä löytyvä diskotanssikohtaus varastaa joka tapauksessa huomion. It’s murder on the dance floor.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *