Päät poikki

gameofthrones_daenerys-missandei_01.jpgVerta, seksiä ja brutaalia juonittelua. Viuhuvia miekkoja ja putoavia päitä – tai muita ruumiinosia. Sotajoukkoja, lohikäärmeitä ja värähteleviä rintalihaksia. Okei, viimeinen saattaa olla toiveajattelua. Alhaisimmat viettinsä ja sisäisen fantasianörttinsä voi joka tapauksessa päästää valloilleen taas huomisesta lähtien, kun Game of Thronesin neljäs kausi käynnistyy HBO Nordicilla. Ja varmasti aika monessa muussakin olohuoneessa ympäri maailman, sillä kanavan suursatsaus kuuluu myös laittomasti ladatuimpien TV-sarjojen joukkoon.

Game of Thrones on eittämättä laatutyötä, mutta sarjan suosion salaisuus lienee myös sen kyvyssä tavoittaa monia erilaisia kohderyhmiä. Historiallinen fantasia ei yleensä suinkaan kuulu suosikkigenreihini, mutta GoT koukuttaa yhtä varmasti kuin kuolema korjaa – kuten neloskauden tagline kuuluu. All men must die, mutta onneksi sarjassa on myös joukko tiukkoja naisia, jotka eivät epäröi käyttää kaikkia mahdollisia avuja valtakunnan ykköspalleille kivutessaan.

gameofthrones_tyrion-shae_01.jpgKuvaputkessa pääsi kurkistamaan uuteen kauteen jo ennakkoon, ja kyllä vain – hyvältä näyttää ja tutun tiukka meno jatkuu. Henki on halpa, viini virtaa ja talvi tekee edelleen vääjämättä tuloaan. GoT:n voisi kriittisesti ajatella menevän siitä mistä aita on matalin, lisäämällä kierroksia pumppaamalla juonikuvioihin yhä raaempaa väkivaltaa ja yhä enemmän paljasta pintaa. Pätevästi kirjoitettu sarja pitää kuitenkin katsojan virkistävästi varpaillaan vetämällä maton jalkojen alta milloin huvittaa ja tappamalla keskeisiä henkilöitä juuri, kun heihin on ehtinyt kiintyä.

Omien lempihahmojensa puolesta ei voi taaskaan muuta kuin pidellä peukkuja – ainakin, jos on viisaasti jättänyt George R.R. Martinin kirjat lukematta. Toivottavasti ainakin pieni suuri mies Tyrion Lannister saa vielä pitää päänsä, vaikka Sibel Kekillin kipakan suloisesti näyttelemän Shaen kohtalo näyttääkin jakso jaksolta tukalammalta…

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *