Pariisi ja parisuhteen painepisteet

le-week-end02.jpgPariisi, rakkauden kaupunki. Flaneerausta boheemeilla kaduilla, kynttiläillallisia romanttisissa bistroissa, samppanjalasillisia hotellin parvekkeella Eiffel-tornin kurotellessa taustalla taivasta kohti. Annos sensuellin eleganttia je ne sais quoita, kenties rahtunen nostalgiaa ja nuoruuden intohimoa. Jotain tällaista kuuluu myös kypsään avioliittoikään ehtineen birminghamilaispariskunta Nickin ja Megin matkasuunnitelmiin. Elämä tuppaa kuitenkin olemaan tarua kirpeämpää, ja kuten arvata saattaa, Sacre Coeurin kauneus saa väljähtäneen parisuhteen vain tuntumaan entistäkin katkerammalta.

01.jpgTartuin Le Week-Endiin tietyin varauksin, mutta suotta, sillä jonkinlaisena seniori-ikäisten romanttisena komediana markkinoitu elokuva on täynnä hapokkaan hauskaa dialogia ja tarkkanäköisintä parisuhdeanalyysiä pitkään aikaan. Eikä oikeastaan ihme, sillä elokuva on kaunistelemattoman rehellisistä teksteistään tunnetun Hanif Kureishin käsialaa. Kureishin ja ohjaaja Roger Michellin yhteistyönä ovat aikaisemmin syntyneet karun koskettava Venus, joka sekin pohti rakkautta ja vanhenemista, sekä seksuaalista heräämistä kypsällä iällä vereslihaisen vaikuttavasti käsittelevä Tyttären talossa (The Mother). Etenkin jälkimmäinen kummitteli mielessä pitkään. Daniel Craigin ja seitsemänkymmpisen, vasta hengittämään opettelevan Anne Reidin eroottisissa kohtaamisissa on jotakin syvältä kouraisevaa.

le-week-end04.jpgPintaa syvemmältä raapaisee myös päältä leppoisa, mutta salaa mustan huumorin sävyttämä Le Week-End. Ainakin, jos on joskus saanut tilaisuuden rakastaa ja vihata yhtä aikaa. Brittinäyttelijät Jim Broadbent ja Lindsay Duncan ovat mainioita ripustautuvana Nickinä ja uutta alkua kaipaavana Meginä, joita Pariisi yrittää ravistella irti parkkiintuneista rooleistaan. Jeff Goldblum heittää niinikään valloittavan roolin aviokriisin ja lopulta orastavan sovinnonkin katalysaattorina toimivana huomionkipeänä amerikkalaisälykkönä.

Le Week-End elokuvateattereissa. Lisää parisuhdekriisejä rakkauden kaupungissa? Tsekkaa vaikka Julie Delpyn Kaksi päivää Pariisissa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *