Pukumiehiä

Vinyl

Nyt kun mainosmiesten- ja naisten eeppinen saaga on vihdoin ja viimein saatu päätöksensä (snif), on vapautunut henkistä tilaa esimerkiksi musabisnekselle. HBO:n Vinyliä voi varovaisesti veikata levymiesten Mad Meniksi. Vaikea sanoa, onko sarjassa lopulta riittävästi psykologisia kierroksia, mutta ensimaut näin ykköskauden loppupuolella ainakin miellyttävät.

Mad Menin tavoin puvustus ja lavastus ovat Vinylissä vähintään puoli herkkua, ja ajankuvaan on panostettu. Musadiggaria kiinnostaa bändibongauskin, mutta pohjimmiltaan kyse on levymoguli Richie Finestran kujanjuoksusta. Hybrikseensä kompasteleva koksunenä on oman alansa Don Draper, synkkiä salaisuuksia kannoiltaan epätoivoisesti karisteleva self-made man.

Levybisneksen pohjalla näyttää myyntilukujen ja munaskuissa asti tuntuvien riffien lisäksi olevan lähinnä puuterilla voitelu, namedroppailu, ylikasvaneiden egojen silittely ja vanha kunnon kuka tuntee kenet -valtapeli. Suhteet ovat kunnossa myös sarjan taustajoukoissa, joista löytyvät mm. Martin Scorsese, Mick Jagger ja Terence ”Sopranos” Winter. Nuori James Jagger on päässyt murjottamaan Finestran kouliman punkrokkarinistin roolin, ja hyvin murjottaakin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *