Roppakaupalla rakkautta

frances3.jpgAnarkiasta en tiedä, mutta lämpimiä tunteita tänään julkaistu Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalin ohjelmisto minussa ainakin herättää. Parin viikon päästä koittaa taas aika tyhjentää kalenterit, vetreyttää istumalihakset, pakata leffanvälieväät ja valmistautua fiilistelemään (ja kyllästymään joka elokuvan alkuun pakattuun ylipitkään R&A-traileriin).

Leffalista on jälleen pitkä kuin mikä, mutta muutamata takuuvarmat laatutärpit on helppo poimia. Vastaiskuksi muutama villimpi kortti, sillä parasta leffafestareilla on kokea jotain odottamatonta. Okei, joskus myös odottamattoman huonoa, mutta täytyyhän sitä elämässä ottaa riskejä – toisinaan niinkin hurjia kuin myöhäisnäytös arkipäivänä.

blue_is_the_warmest_colour.jpg

Puhutut ja palkitut takuutärpit:

1. Adèlen elämä
Cannesin voittaja, kriitikot hurmoksiin asti hurmannut kahden nuoren naisen rakkaustarina.

2. Frances Ha
Greta Gerwigin tähdittämä mustavalkoisena kuvattu, New Yorkiin sijoittuva off-beat sukupolvikuvaus.

3. The Act of Killing
Kohuttu ja kehuttu, värikkään kekseliäs dokumentti Indonesian 60-luvun verilöylyjen sankareinakin juhlittujen tekijöiden muistoista.

4. Menneisyys
Oscar-palkitun Nader ja Simin: Ero -avioliittodraaman ohjaajan uuden ihmissuhde-elokuvan pääosassa nähdään roolistaan tunnustettu, upea Berenice Bejo.

5. Nebraska
En millään kyllästy Alexander Paynen viinielokuva Sidewaysiin. Road tripillä ollaan tälläkin kertaa, tosin Kalifornian sijaan Nebraskassa. Lämpimän pienimuotoinen, mustavalkoinen elokuva palkittiin Cannesissa näyttelijäntyöstään.

trance2.jpg

Takavasemmalta:

1. Trance
Danny Boyle sukeltaa alitajunnan ja hypnoosin maailmaan, mukana James McAvoy ja Rosario Dawson. Ei yliloogisuuteen taipuvaisille.

2. Mistaken for Strangers
Tom ”Mattin veli” Berninger teki dokkarin The Nationalin kiertueesta ja samalla veljessuhteista.

3. Camille Claudel 1915
Bruno Dumontin elokuvat ovat sanalla sanoen tinkimättömiä, joten ota hyvänä haasteena. Historiallisen taidedraaman pääosassa Juliette Binoche.

4. Much Ado About Nothing
Yllättävä, moderni Shakespeare-tulkinta Buffy, vampyyrintappaja sarjan (!) luojanakin tunnetulta Joss Whedonilta. Mustavalkoinen tämäkin – huomaatteko trendin?

5. Kink
Fifty Shades of Grey teki S/M:stä salonkikelpoista pehmoa, mutta millaista meno on oikeasti?

Rakkautta & Anarkiaa -ohjelmisto kokonaisuudessaan täällä.

kulttuuri suosittelen leffat-ja-sarjat uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *