Sadepäivän kesäheila

Monelle on jo lapsuuden kesälomilla iskostettu mieleen, että jos on aurinkoista, ulkona on oltava. Onneksi tämä kesä on tarjonnut suhteellisen paljon myös niitä toisenlaisia päiviä. Leffoja on kiva katsella myös päivän päätteeksi, kun loma vapauttaa tiukimmista nukkumaanmenopaineista (heipat vaan vuorokausirytmille). Useimmiten sitä kaipaa jotain hyvää, mutta kuitenkin suhteellisen kevyttä. Mielellään aavistuksen romanttistakin, sillä kuuluhan kesään sentään pieni sutina. Etänä kotisohvalla, jos ei muuta. Tässä kolme kivaa ja helposti Netflixistä löytyvää kesäheilaa.

5to7

5 to 7

5 to 7 on kolmen suoran täysverisin romanttinen komedia, mutta sentään vähän tavallista tuoreemmilla vivahteilla maustettu. Tarina on sopivan eskapistinen: hapuileva kirjailijan alku ihastuu ja tulee pyyhkäistyksi suoraan Manhattanin kulttuuriseurapiireihin. Epätavallisempaa on se, että suhteen toinen osapuoli on jo naimisissa ja kahden lapsen äiti – eikä avoimesta suhteesta ole aikomusta ratsastaa uuden sivuheilan kanssa auringonlaskuun. Toimivaa elokuvassa on myös huumori sekä pieni sukupuoliroolien ravistelu, jossa naiivi, nuorempi romantikko onkin mies. Ja tietysti sivuosan Glenn Close.

Kyss migKyss mig

Ah, ruotsalaiset taitavat näköjään myös kepeähköjen ihmissuhde-elokuvien tekemisen paremmin kuin me. Kahden naisen hyvin näytellyssä romanssissa on skandinaavista juurekkuutta, mutta myös sopivan kevyttä ja kesäistä poreilua: Kyss mig liikkuu ruotsalaisen keskiluokan suvi-idyllissä Tukholmasta Skånen maaseudulle, aina skålattavan tunnelmallisista perhejuhlista salaisille yöuinneille. Samalla yritetään irtautua siitä paperilla niin täydellisestä, mutta jotenkin kumman kuristavaksi muodostuneesta elämästä.

Blue Jay

Blue Jay

Netflixin tuottama Blue Jay on leffaheiloista indiein, surumielisin ja kenties myös paras. Arkisen kauniisti mustavalkoisena kuvatussa elokuvassa nelikymppisiksi ehtineet teinirakastavaiset kohtaavat uudestaan vanhoilla kotikulmilla. Pikkuhiljaa paljastuu, että pinnan alla kuplii paljon enemmän kuin miltä aluksi näyttää. Näyttelijä-ohjaaja Mark Duplass löytyy myös mm. HBO:n Togetherness-sarjan taustalta.

Lisäksi olen tapittanut mm. Skamin myötä kotoisaksi muodostuneen norjan kielen puutetta paikkaavaa Nuoret ja lupaavat -sarjaa, joka muuten näyttää poistuvan Areenasta tänään (!!). Mitä teillä on kesän katsomislistalla? 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *