Tunnustuksia

Gypsy

Psykologia oli aikoinaan yksi nuoruuden haavealoistani. Kenties siksi terapiasarjat viehättävät edelleen – ja niin ilmeisesti muitakin, sillä enemmän ja vähemmän kiinnostavia psykologihahmojahan fiktiossa riittää. Viimeisimpänä kelkkaan ovat hypänneet Naomi Watts ja Netflixin Gypsy.

Wattsin Jean Holloway taistelee mm. ihmissuhde- ja päihdeongelmista kärsivien asiakkaidensa lisäksi tietenkin myös omien haamujensa kanssa. Tasaisen perhe-elämän kyllästämä keski-iän kriisi kääntyy pikkuhiljaa isojen valheiden reunustamaksi syöksykierteeksi ja pian hillitty ammatti-identiteettikin natisee jo liitoksissaan.

Guardianin haastattelussa Watts kertoi testailleensa (kalliita) terapioita taustatyönä rooliaan varten, ja ehkä vaihtoehtoisten identiteettien kanssa leikittelevässä Hollowayssa on muutenkin jotain tuttua nuorena tiuhaan kaupunkia, koulua ja lopulta maatakin muuttaneelle näyttelijälle. Gypsyä Watts on joka tapauksessa ollut myös tuottamassa.

Välillä vähän saippuamaiseksi draamaksi lipsahtava Gypsy ei ole mikään Terapiassa (In treatment), mutta koukuttaa silti kohtalaisen kivasti. Kiinnostavana sivujuonteena kulkevat myös perhekuviot pojaksi itsensä kokevan tyttären kanssa. Katsotaan miten kiehtovaksi pikkuhiljaa kierroksiaan kasvattanut Gypsy lopulta äityy.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *