Vanhat hyvät jutut

1320382303.jpg

Uusi Tähtien sota -leffa on saanut aikaan niin massiivisen pöhinän, että pakkohan se oli käydä kurkkaamassa. Ja mikä ettei, sillä oikeastaan Force Awakens on täydellinen joululomaleffa. Hyvin toteutettua seikkailuviihdettä, joka toimii isältä pojalle (tai äidiltä tyttärelle). Bonuksena löytyy tietenkin pikkukivaa nostalgiaa niille, jotka ovat riittävän keski-ikäistyneitä sellaisen päälle ymmärtämään. Samalla hommaa on päivitetty 10-luvun arvoihin, kiintiö ei-valkoisesta hahmosta simpsakkaan naistoimijaan. Läpäisisikö tämä peräti nippanappa Bechdelin testinkin.

Kiinnostavia näyttelijöitäkin leffassa on ihan riittävästi yhteen galaksiin, Adam Driverista Oscar Isaaciin. Kaikesta huolimatta parasta elokuvassa ovat mielestäni ne samat vanhat jutut – ja hahmot. Sorry vaan Driver, Isaac ja harmi kyllä ei niin kovin sielukkaat uudet tähdet Daisy Ridley sekä John Boyega, Force Awakens alkaa pelittää siinä vaiheessa kun setämies Harrison Ford astuu kuvioihin. Prinsessa Leia ja Luke Skywalkerkin kaivetaan toki naftaliinista, mutta Solon ja Chewbaccan seurassa saa kaupan päällisiksi arvuutella heiluuko karvapuvun oma Joonas Suotamomme. 

Jos koko hulina taas ei kerta kaikkiaan kiinnosta yhtään, et ole yksin. Medioissa on ilmestynyt useampiakin avautumisia Tähtien sota -ummikoilta (Dear Eki, oonks normaali?) ja elokuva-arvioita voimaan vihkiytymättömiltä. Kurkkaa esim. tämä teksti. Huom! Sisältää juonipaljastuksia. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *