Ylen ylpeä

ridm-2013-american-vagabond-chips-away-myth-san-francisco-promised-land-all-gays-153772.jpgKotimaisen laatutelkkarin valonkantaja Yle Teema heiluttaa tällä viikolla sateenkaarilippua. Pride-viikon ohjelma on luvassa ainakin dokkaria, draamaa ja dragia, kevyestä ajatuksia herättävän asialliseen. Ohjelmistosta löytyy muiden muassa tarinaa Euroviisu-Conhitasta sekä aina charmikkaan Stephen Fryn katsaus homofobiaan ympäri maailman – katso ja varaudu tuohtumukseen, sillä esimeriksi Venäjän ja Ugandan ihmisoikeustilanteet eivät varsinaisesti lämmitä sydäntä.

todo-sobre-mi-madre1.jpgErityisinä tärppeinä suosittelen Susanna Helken San Franciscon kodittomien homonuorten parissa kuvaamaa, palkittua American Vagabond -dokkaria  ja kaiken tämän jälkeen mielen virkistyksenä mitäs muutakaan kuin iki-ihanaa Pedro Almodovaria. Sukupuolirooleilla ja kihelmöivällä seksuaalienergialla leikittelevän Almodovarin elokuvat seilaavat jossain machon, queerin, melankolian ja campin rajamailla, takuuvarmasti omissa sfääreissään. Viikon päättävä Kaikki äidistäni on melodraamaa parhaimmillaan.

1430612-lip-service-2rs.jpgJos teemasta ei saa tarpeekseen, Pride-viikkoa voi jatkaa vielä Yle Areenassa, jossa on edelleen nähtävillä esimerkiksi Glasgow’n lesboyhteisöön sijoittuva Lip Service. Sarja ei ainakaan pikaisella katsauksella herättänyt suuren suurta mielenkiintoa, mutta skottimurretta kuuntelee aina mielikseen. Pride-viikon ulkopuolelta voisi lisäksi ehdottaa katsottavaksi paljonkin: esimerkiksi HBO:n uutta Looking-sarjaa sekä tuoreehkoja indie-elokuvia Weekend, Keep the Lights On ja Concussion.

Pride-viikko Yle Teemalla ja ympäri Helsinkiä 23.–29.6.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *