Kosketuksen taika

Olen miettinyt paljon ihmisen tarvetta kosketukseen. Miten pieni kosketus voi merkitä todella paljon ja muuttaa ihmissuhteen suuntaa.

Kävin leikkauksessa ja lääkepäissäni vietin päivät sängyn pohjalla. Ehkä säälittävää, mutta olo seestyi heti kun kissa tuli pään viereen makaamaan ja pisti tassunsa poskelleni. Siinä se oli ja vahti, piti tassullaan minua kasassa.

Tämä aasinsilta johdattaa tietysti ystävyyksiin ja oivallukseen. On ihmissuhteita joissa on luonnollista esimerkiksi halata ja niitä joissa pidetään huolta henkilökohtaisista reviireistä. Kun oman tilan tarve on kutistettu vaikka sillä halauksella, on helpompi myös laskea muureja henkisellä tasolla. Ja toisaalta jos reviiri on fyysisesti valtava, tuntuu myös sisäisen maailman avaaminen vaikealta. Tällainen pieni ajatus tällä kertaa. 

Miten siihen halailukaveruuteen sitten pääsee? Ihan täysi mysteeri. 

Kommentit (4)
  1. Löysin sun blogin tänään ja olen ahminut sitä postaus postaukselta. Mulla ei ole ystäviä eikä myöskään puolisoa. Olen siis tuplasti yksinäinen. Jotenkin kesä on sellaista aikaa, että tuntee olonsa entistä yksinäisemmäksi. Kadut, terassit, rannat, luontopolut ja puistot kuhisee nauravia pariskuntia ja ystäväporukoita. Some on täynnä kuvia pariskuntien ja ystäväporukoiden mökki-, festari- ja ulkomaanreissuista. Vietän tällä hetkellä kesälomaani yksin. Yritän viihdyttää itse itseäni siinä onnistumatta. Masentaa niin paljon, että haluaisin jo palata takaisin töihin.

    1. Ei taida päivitellä enää. Toivottavasti hänellä on kaikki hyvin! Ja toivottavasti meillä tuplayksinäisilläkin joskus..

  2. Niin, oletko elossa? Vai pääsitkö onnellisesti ylos yksinäisyyden pohjattomasta kuilusta?

    Vai liian yksin enää välittääksesi kirjoittaa tänne mitään?

    Jos pääsit kurjuudesta pois, niin hyvä. Täällä pohjalla on silti vielä yksi ihminen,ja mä sain sun teksteistä (surullista kyllä) lohtua, kun oli olemassa toinenkin saman taivaan alla, joka tuntee samalla lailla samoista asioista.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *