Her Majesty the Queen

Olimme viime viikonloppuna tutustumassa kuningasperheen kesäresidenssi Balmoraliin. Ajo-matka meiltä on parisen tuntia ja matkalla sinne voi nauttia Skotlannin kuvankauniista maalaisseudusta. Suosittelen tutustumaan Skotlannin ylämaahan ja maan muihinkin nähtävyyksiin, kuten Isle of Skye.

balmoral.jpg
Balmoral linna sijaitsee Skotlannin ylämailla Cairgormin luonnonpuisto alueella. Kuningasperhe viettää näissä kauniissa maisemissa kesälomaansa. Linnassa on noin 40 huonetta ja upea puutarha.

queen.jpg
Tästä innoittuneina katsoimme eilen The Queen -elokuvan. Helen Mirrenin näyttelijäsuoritus on virheetön. Elokuva on rakennettu Dianan kuoleman ympärille ja pääministeri Tony Blairin ja kuningattaren väliseen vuorovaikutukseen tuona vaikeana aikana. Elokuvassa näkyy paljon Balmoralin linnaa ja Skotlannin upeaa luontoa. Suosittelen katsomaan elokuvan.

royal_0.jpg
Kuningatar Elisabeth II kruunajaisista tuli viime sunnuntaina kuluneeksi 60 vuotta. Hänen valtakauden ensimmäinen pääministeri oli Winston Churchill, kuningatar on 87-vuotias ja hänellä on ollut yli 20 Welsh Corg koiraa. Lisätietoja kuningattaresta ja kuninkaallisesta perheestä löydät täältä.

Kuten kuvista näkyy on aamupala seurani täällä hieman eri luokkaa kuin Suomessa. Täällä me aamusin Ellun kanssa maailmaa parannellaan.

Toodles!

koti sisustus matkat
Kommentit (2)
  1. Pieni kirjoitusvirhe.

    Kuningatar Elisabeth II kruunajaisista tuli viime sunnuntaina kuluneeksi 60 vuotta, valtaan hän nousi viime vuonna.”

    Eli siis valtaan kuningatar Elizabeth nousi vuotta aiemmin, ei sentään vasta viime vuonna.

    1. Oopsy daisy! Kiitos kun ilmoitit tästä ”pikku” kirjoitusvirheestä. Hyvää yötä Kärttyri!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *