Lätt årsstart
Jag ville koka ihop något lätt efter jul och påbörja det nya året i sunda, hälsofrämjande tecken, för att se riktigt optimistiskt på soppan här. Det fick bli en kryddstark minestrone, också eftersom mina krydd- och pastaförråd håller på att flöda över.
Tiistairuoaksi keitin mausteisen minestronekeiton aloittaakseni uuden vuoden terveellisesti. Jatkukoon ruoanlaitto näissä merkeissä loppuvuodenkin! Reseptin pohja on Pioneer womanin ruokablogista, jota seuraan aktiivisesti kirjoittajan tarttuvan ruokaintohimon ansiosta.
Jag har aldrig varit något större fan av minestronesoppa och förstår ännu inte i denna dag hur kokerskorna lyckades göra den så traumatisk i låg- och högstadiet. Helt fel! Nu blev soppan avsevärt mycket godare. Jag använde Pioneer womans enkla recept på soppan som grund – hon om någon får alla rätter att låta som verkliga delikatesser. En utmärkt guide för att bekanta sig med mer komplicerade recept är bloggen också, för både mindre och mer erfarna kockar!
Jag använde lite annorlunda ingredienser i min soppa men körde samma bas som Ree. Jag hade gärna använt favoriten selleri men mannen min har visat tecken på allvarlig selleriallergi de senaste gångerna han ätit mina hopkok så jag lämnde bort ingrediensen. Det lönar sig att servera minestronen ganska snabbt efter kokning eftersom den lätt förvandlas till en minestronestuvning av att stå.
Minestrone 3 prt
1 lök
1 morot
en halv zucchini i halvmånar
nästan en hel enklyftad vitlök
champinjoner, delade
två nävar färsk spenat
1 l stark kycklingbuljong
1 burk tomatkross
1 prt spagetti, bruten i passliga bitar
peppar, lite socker, rejält med tabasco
Stek finhackad lök och morot i en rejäl sats olja på svag värme och pressa i vitlöken, så mycket du vill ha (jag hyser en stark förkärlek för vitlök och anser att det behövs en hel del före det blir för mycket). Släng i zucchini och champinjoner och fräs en stund, lägg sedan i spenat och häll på vatten när spenaten lite frästs. Rör i buljong och sätt i den brutna spagettin när soppan kokar. Lägg i tomatkross och krydda sedan efter smak och tycke. Låt puttra tills spagettin är mogen och servera med skivor av parmesan.