Favoritbok

Jag skrev att den fajitakryddade pastasalladen var ur Allt om mats rätt nya, stora bok. Och då snackar vi en väldigt omfattande, sjukt inspirerande, visuellt tillatalande och välutförd kokbok. Min nyaste favorit.

img_1787.jpg

Här är alltså receptet på salladen, något modifierad av mig. Den är en krämig, kryddig, bra röra, perfekt att servera med nachos, guacamole och salsa.

img_1792.jpg

Fajitakryddad pastasallad        15 personer

500 g pasta, gärna stora figurer

1 grillad kyckling – ju kryddigare desto bättre

1 burk majs

1/2 purjolök

2 stora paprikor

4 dl crème fraiche

1 dl majonäs

fajitakrydda, ca 1 påse

1 dl sweet chili sauce

salt och chiliflingor

rucola och olivolja

Börja med att koka pastan och ställ den att svalna när du sköljt den med kallt vatten efter kokning. Salta och häll i lite olja. Ta bort skinnet och rensa kycklingen, skär upp köttet i passliga små bitar. Ansa purjolöken och skär den i ringar, kärna ur och skär upp paprikor och låt majsen rinna av. Blanda crème fraiche med majonäs, kryddor och chilisås i en stor skål och blanda i pasta, kyckling och grönsaker. Ställ i kallt för åtminstone en par timmar så smakerna hinner jämnas ut och toppa med lätt klippt rucola, paprikastrimlor och olivolja.

Bara några andra spännande rätter jag absolut måste prova ur boken: svampcanneloni med tomat och rucola (urskön bild), auberginebakelser med citronrostad bakpotatis (aubergine och ost i tomatsås – en kombination svår att toppa) och smördegsbakelser med Grand Marnier -crème och bärsås (lös grädde, färska bär och fluffig smördeg.. oj oj).

Recepten till dessa ljuva rätter finns förresten också här på Allt om mat:s webbplats.

 
 
 
 
 

muoti ostokset
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.