Det var en midsommar

Vårt midsommarfirande inleddes med flickfest kvällen innan och brakbrunch följande morgon. Resten av gästerna trillade in längs eftermiddagen på aftonen.

img_3209.jpg

img_3215.jpg

Vi ställde bland annat till med chokladcroissanter, frukt, korv, äggröra och mimosor för feststämningen såklart.

img_3214.jpg

Maria stod för croissanterna och idén att använda köttigt filébacon istället för vanligt, fett bacon. Detta bacon lönar sig förresten att prova för den som ännu inte gjort det, smaken är densamma och konsistensen mycket fräschare. En brudfavorit.

Jag lagade en örtig äggröra som jag läst om på 101 cookbooks. Den medför trevlig omväxling från normal röra med bara mjölk och salt. Den har mer smak och är mycket matig.

Örtig äggröra        4 pers

6 ägg

1/2 dl av respektive färska örter: hackad basilika, persilja och salvia. Variera gärna örtslagen och prova också med spenat

3 msk färskost med örtsmak, ex. Viola

salt och peppar

Rör ut färskosten i äggen. Klipp örterna i äggröran, det får gärna finnas rejält med örter i rätten. Salta och peppra och stek på svag värme i smör.

 

Efter den frukosten var vi klara för fest.

img_3204.jpg

img_3205.jpg

img_3201.jpg

img_3225.jpg

Hela natten lång.

 
 
 
 
 
 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.