Det var en midsommar
Vårt midsommarfirande inleddes med flickfest kvällen innan och brakbrunch följande morgon. Resten av gästerna trillade in längs eftermiddagen på aftonen.
Vi ställde bland annat till med chokladcroissanter, frukt, korv, äggröra och mimosor för feststämningen såklart.
Maria stod för croissanterna och idén att använda köttigt filébacon istället för vanligt, fett bacon. Detta bacon lönar sig förresten att prova för den som ännu inte gjort det, smaken är densamma och konsistensen mycket fräschare. En brudfavorit.
Jag lagade en örtig äggröra som jag läst om på 101 cookbooks. Den medför trevlig omväxling från normal röra med bara mjölk och salt. Den har mer smak och är mycket matig.
Örtig äggröra 4 pers
6 ägg
1/2 dl av respektive färska örter: hackad basilika, persilja och salvia. Variera gärna örtslagen och prova också med spenat
3 msk färskost med örtsmak, ex. Viola
salt och peppar
Rör ut färskosten i äggen. Klipp örterna i äggröran, det får gärna finnas rejält med örter i rätten. Salta och peppra och stek på svag värme i smör.
Efter den frukosten var vi klara för fest.
Hela natten lång.