Ett schysst företag
Jag har en längre tid velat göra lite välförtjänt pr för ett litet, Helsingforsiskt företag som producerar högklassiga, miljövänliga varor och opererar rättvist och samhällsmedvetet. Detta företag driver en hållbar verksamhet som jag är rätt förtjust i.
Onekligen är jag lite partisk i min marknadsföring av företaget eftersom jag själv jobbar för det. Kannistos bageri handlar det om.
Bageriet har en butik på Universitetsgatan, på Vävaregatan och en i Glaspalatset i Helsingfors. Bullar, bröd, pajer, croissanter och bakelser kan också köpas på Stockmann och smakas på i vissa Helsingforsiska restauranger och caféer.
Kannistos ledord är äkta och färskt. När stora bageriföretag nu sakta börjar haka på trenderna ekologiskt och närproducerat har Kannistos verksamhet redan i flera år byggt på dessa villkor. I år har två nya, helt ekologiska bröd dessutom lanserats i sortimentet.
Det mångsidiga brödurvalet bakas traditionellt varje natt i Rödbergen i Helsingfors. Bagarnas händer formger bullarna och bakverken som smakar lyxigt hemgjort och är allra godast som färska, liksom de alltid är i butiken.
Färskheten garanteras nu ytterligare med att Kannisto har satt igång med dagsbakning. Det betyder att en ny sats varma bullar och bröd nu anländer till de egna butikerna varje dag ungefär vid ettiden. Vår lilla paketbil får alltså jobba dubbelt så hårt med transporterna nu.
Rekommenderar speciellt varmt de nya pistagebullarna och lantbrödet.
Kolla in Kannistos förnyade, tuffa hemsida: Kanniston leipomo.