Julkaka

Ystäväni lähetti perheensä ihanan kakkureseptin ihan muuten vaan. Niinpä minä leivoin.

img_0721.jpg

Talven kinuskinen suklaakakku

tai: Suvin taivaallinen suklaakakkunen Asikkalan seurakunnalta saadun reseptin mukaan

2 isoa kakkua

6 munaa

4 dl sokeria

300 g voita

3 dl kermamaitoa

6 tl leivinjauhetta

6 rkl kaakaojauhetta

7 dl vehnäjauhoja

pähkinärouhetta

Vaahdota munat ja sokeri, sulata voi ja yhdsitä se kermamaitoon. Sekoita kuivat aineet keskenään (itse lisäsin vielä vanilijasokeria) ja sekoittele varovasti vuorotellen muna-sokerivaahtoon voiseoksen kanssa.

Kaada kahteen voideltuun, jauhotettuun, noin 1,8 l vetoiseen kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa aivan kypsäksi, melkein tunti riippuen vuoasta.

Kinuskiin

3 dl kermaa

3 dl sokeria

6 tl vanilijasokeria

voita

Tee kinuski kakkujen paistuessa. Keitä aineksia kattilassa noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä.

Kumoa kakut kerran ottaessasi ne uunista, näin ne irtoavat vuoasta helpommin kinuskin lisäämisen jälkeen. Aseta kumottu kakku takaisin vuokaan ja kaada kuuma kinuski kakun alapuolen yli, halkeamiin ja reunoille, jotta kakku imee kinuskia itseensä. Anna jäähtyä kokonaan ennen tarjoamista. Toisen kakun voi tökätä pakastimeen.

img_0722.jpg

Oikein käyvä aamupala. Luultavasti myös lounas, varmasti jälkiruoka illallisen jälkeen ja eiköhän myös iltapala.

img_0719.jpg

Kakku on ihanan toffeinen jääkaappikylmänä, suklaakakkumaisen mureneva huoneenlämpöisenä.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.