Tomat, pasta, korv

En perfekt trio för en enkel, smakfull färskpastarätt.

img_2190.jpg

Helsingin makkaratehtaan chorizo, tomaattikastike ja tuorepasta – superhelppo yhdistelmä, täydellinen annos.

img_2185.jpg

Jag köpte färskpastaplattor för lasagne som jag skar i breda tagliatelle-band och kokade snabbt. Butikens tagliatelle var helt enkelt inte riktigt tillräckligt bred. Inte för att uppnå den pastaöverdos som nu råder.

Chorizopasta i tomatsås     3 personer

olja och olivolja

1 enklyftad vitlök eller 2 stora vitlöksklyftor

1 stor burk tomatkross

1 paket chorizo, t.ex. Helsingin makkaratehdas

1 paket färskpastaplattor för lasagne

salt, socker, svartpeppar och tabasco

rucola och mozzarella di buffala att servera med rätten

Värm olja i en stekpanna och fräs chorizoskivor ordentligt, så de får färg i åtminstone fem minuter. Häll på tomatkross och pressa i vitlöken, salta, peppra, krydda och sockra också en aning för att få fram tomatens mjuka smak. Låt sen puttra och sjuda till servering.

Koka upp mycket vatten i en stor kastrull och salta, häll också i lite olja i vattnet. Skär lasagneplattorna i passliga band, jag skar en platta i fem breda delar. Koka banden sen helt hastigt i vattnet, det behövs en koktid på högst 2-3 minuter för rätt konsistens. Sila men skölj inte pastan, då spolar du ju bort all god olja och salt! Stjälp pastan åter i kastrullen och olja.

Servera med rucolablad och mozzarellaskivor. Ska passa på och rekommendera Pirkka mozzarella di buffala, som faktiskt är en fantastisk produkt enligt mig – tjockt, lite segt skal och ljuvlig, krämig ost på insidan. Italienar-godkänd.

img_2186.jpg

Mums.

 

Koti Ruoka ja juoma

Rågröt

Välillä hurahdan täysin terveellisiin ruoka-aineisiin ja annoksiin. Kuten nyt, kun olen joka aamu vetänyt raakapuuroa aamupalaksi. Olin alkuviikosta työpaikkani järjestämässä leipäkoulutuksessa, jossa puhuttiin paljon viljojen terveysominaisuuksista. Tiesittekö esimerkiksi, että ruis ehkäisee monelta eri syövältä, kaura sisältää paljon hyvää rasvaa ja että ohra on täynnä suolistoa helliviä kuituja?

img_2128.jpg

Viljojen hyödyistä ja haitoista ihmiselle kiistellään jatkuvasti ja jotkut kieltäytyvät jopa käyttämästä viljaa lainkaan ruokavaliossaan. Koulukunta ratkaisee ja jokainen syö itselleen sopivalla tavalla, mutta jos viljoja kuitenkin käyttää, saa niiden ravintoaineista paljon irti syömällä ne raakana – esimerkiksi raakapuurona.

Tutustuin ensimmäistä kertaa raakapuuroon vierailulla ystäväni luona Lontoossa viime vuoden syksyllä. Emma on mielestäni eräänlainen terveellisen elämäntavan ja ravinnon tutkimusmatkailija, hän kokeilee uutta, seuraa erilaisia tutkimuksia ja päättelee pitkälti itse mikä on hänelle terveellistä ja mikä ei. Juuri niin kuin kaikkien meidän olisi hyvä tehdä. Katsastakaa hänen bloginsa – Mether sisters go superlife.

Itse tahtoisin syödä enemmänkin raakaravintoa, olla kuin Renée Voltaire tai Gwyneth Paltrow, raakaruokailla ja detoxailla, mutta kun minusta ruoan valmistamisessa se paistaminen ja keittäminen on juuri hauskinta. Lisäksi rakastan klassisia reseptejä ja kunnon ruokaa. Mutta ehkä raakaruokaa voi sisällyttää elämäänsä pieninä annoksina, kuten raakapuuroaamiaisella silloin tällöin.

Neljän viljan raakapuuro                Yksi annos

1 dl neljän viljan puurohiutaleita

1 dl jugurttia tai soijamaitoa

jyviä, siemeniä, pähkinöitä – mitä vain kaapista löytyy, esimerkiksi pellavansiemeniä, makademiapähkinöitä ja auringonkukansiemeniä

kuivattuja hedelmiä, esimerkiksi gojimarjoja, luumuja tai aprikooseja

pieni määrä tuoretta hedelmää tai pakastemarjoja

Sekoita puurohiutaleet, jugurtti tai soijamaito ja muut aineet aamiaiskulhoon illalla ennen nukkumaanmenoa. Hiutaleet, jyvät ja kuivatut hedelmät turpoavat yön aikana ja muuttuvat vatsalle ja makuaistille ystävälliseksi puuroksi. Aamukiireessä odottaa sitten valmis, superterveellinen aamupala.

Puuroon voit käyttää oikeastaan mitä aineita ja mausteita vain.

img_3798.jpg

Itse kokeilen seuraavaksi ravintorikkaita chia-siemeniä puuron pohjana, kuten tässä chia-kurpitsansiemen-banaanipuurossa.

img_5438_thumb.jpg

Ja näyttääpä aika hyvältä tämäkin kaurapuuro maapähkinävoilla

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Koti Ruoka ja juoma