Vårigt

Fick dessa fina och påskiga tulpaner till min födelsedag. Få saker piggar upp i hemmet så här till vårs som en färggrann blomma! Min kille piggar dock också upp mitt hem åtminstone de två följande veckorna tack vare sin ankommande badrumsrenovering. Mer matlagning och matinlägg är alltså sannolikt på kommande här inom en snar framtid – det blir helt enkelt alltid av att laga mer mat när man har sällskap, inte sant.

img_1858.jpg

Det kan vara klurigt att hålla koll på när påsken infaller vart år tycker jag. I år är påsksöndagen hur som helst den 8. april. För mig innebär påsken inga större livsomvälvningar, min familj brukar fira påsk enkelt genom att steka en fin lammstek och vänta på små påskhäxor som kommer och knackar på. Inte så mycket av den religiösa aspekten, mer avslappning och god mat med andra ord.

Men visst har påsken ändå betydelse. Den är som en slags symbolisk avslutning på vintern, vid påsk är våren officiellt här. Såna här söta blommor kan man fylla sitt hem med då.

 

mla104097_0109_april_xl.jpg

 

mla103219_0408_birch_tulip_xl.jpg

 

mla104097_0109_march_xl.jpg

Det sista arrangemanget förutsätter att man har en kvadrat att offra för ett blomornament naturligtvis. Jag tror jag kör med äggkoppsbuketten.

Bilderna från Martha Stewart.

 
 
 

Suhteet Sisustus Oma elämä

Favoritbok

Jag skrev att den fajitakryddade pastasalladen var ur Allt om mats rätt nya, stora bok. Och då snackar vi en väldigt omfattande, sjukt inspirerande, visuellt tillatalande och välutförd kokbok. Min nyaste favorit.

img_1787.jpg

Här är alltså receptet på salladen, något modifierad av mig. Den är en krämig, kryddig, bra röra, perfekt att servera med nachos, guacamole och salsa.

img_1792.jpg

Fajitakryddad pastasallad        15 personer

500 g pasta, gärna stora figurer

1 grillad kyckling – ju kryddigare desto bättre

1 burk majs

1/2 purjolök

2 stora paprikor

4 dl crème fraiche

1 dl majonäs

fajitakrydda, ca 1 påse

1 dl sweet chili sauce

salt och chiliflingor

rucola och olivolja

Börja med att koka pastan och ställ den att svalna när du sköljt den med kallt vatten efter kokning. Salta och häll i lite olja. Ta bort skinnet och rensa kycklingen, skär upp köttet i passliga små bitar. Ansa purjolöken och skär den i ringar, kärna ur och skär upp paprikor och låt majsen rinna av. Blanda crème fraiche med majonäs, kryddor och chilisås i en stor skål och blanda i pasta, kyckling och grönsaker. Ställ i kallt för åtminstone en par timmar så smakerna hinner jämnas ut och toppa med lätt klippt rucola, paprikastrimlor och olivolja.

Bara några andra spännande rätter jag absolut måste prova ur boken: svampcanneloni med tomat och rucola (urskön bild), auberginebakelser med citronrostad bakpotatis (aubergine och ost i tomatsås – en kombination svår att toppa) och smördegsbakelser med Grand Marnier -crème och bärsås (lös grädde, färska bär och fluffig smördeg.. oj oj).

Recepten till dessa ljuva rätter finns förresten också här på Allt om mat:s webbplats.

 
 
 
 
 

Muoti Ostokset